Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rotko centra jaunajā izstāžu sezonā vairāk nekā 200 mākslinieku darbi

Redakcija
Redakcija

Rotko centra jaunajā izstāžu sezonā vairāk nekā 200 mākslinieku darbi
Alvīne Bautra „Es gribu būt debesis” 140x110, 2018

Piektdien, 6. jūlijā, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā jaunās izstāžu sezonas atklāšana ar trim izstādēm un vairāk nekā 200 mākslinieku darbiem.

Vasara sākusies ar karstu un saulainu laiku. Īsta svelme pārņem arī Rotko centra izstāžu zāles, kur vienkopus tiks parādīts vairāk nekā 200 mākslinieku veikums. Viņu vidū – gan reģiona un Latvijas pārstāvji, gan ārvalstnieki.
Šajā izstāžu sezonā, netipiski Rotko centram, tiks atklātas tikai trīs izstādes, taču, kā uzskata izstāžu kuratori, arī tās spēs pārsteigt skatītājus ar unikālu saturu, idejām un arī apjomīgumu.

Konkursa izstāde „Martinsona balva” ir II Latvijas starptautiskās keramikas biennāles centrālais notikums, kas iedibināts, godinot Daugavpilī dzimušā, pasaulslavenā keramiķa Pētera Martinsona vārdu. Šoreiz, starptautiskas žūrijas atlasīti, konkursa izstādē būs skatāmi 100 labākie darbi no 395 iesniegtajiem, pārstāvot 29 pasaules valstis. II Latvijas starptautiskā keramikas biennāle norisinās Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros, lai attīstītu laikmetīgās keramikas nozari, veicinātu Baltijas valstu sadarbību un godinātu Latvijas laikmetīgās keramikas ciltstēva Pētera Martinsona radošo veikumu.

Līdzās jaunajiem laureātiem un „Martinsona balvas” ieguvējiem Daugavpils Marka Rotko mākslas centra jaunajā izstāžu sezonā tiks atklāta arī 2016. gada I Latvijas starptautiskās keramikas biennāles konkursa „Martinsona balva” nacionālās zelta godalgas ieguvēja Daiņa Pundura personālizstāde „Ekspozīcija cietoksnī”.

Savukārt izstāde „100 Latvijas mākslā” pulcēs 106 Latvijas māksliniekus, vienkopus eksponējot dažādu paaudžu mākslinieku darbus, kas veidoti dažādos medijos. Izstāde iecerēta kā vizuāls stāsts bez robežām un bez ierobežojuma par notiekošo šodienas mākslas telpā, ļaujot sastapties Latvijas mākslinieku paaudzēm, runājot par kopīgo un atšķirīgo, par aktuālo un nozīmīgo, kas pamudinājis veidot kompozīciju stiklā vai keramikā, uzgleznot vai radīt tekstila darbu. Vai izstāde atbildēs uz jautājumu, kas notiek Latvijas mākslā, par to pēc izstādes varēs spriest paši mākslinieki, izstādes skatītāji un mākslas kritiķi.

Jaunās izstāžu sezonas izstādes skatāmas līdz 2018. gada 9. septembrim.

6. jūlijā izstāžu sezonas atklāšanas pasākuma laikā no plkst. 16.00 līdz 17.00 jaunās izstādes būs iespējams skatīt bez maksas.