Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Lūznavas muižā jūnijā būs skatāma Jura Libeka personālizstāde

Redakcija
Redakcija

Lūznavas muižā jūnijā būs skatāma Jura Libeka personālizstāde
Juris Libeks
oto Maksims Šaldajevs

Jūnijā Lūznavas muižā aplūkojama gleznotāja Jura Libeka personālizstāde “Mijkrēšļa kaprīze”. Izstādē skatāmi glezniecības darbi ar filozofisku domu caurvītām figurālajām kompozīcijām.

Izstādes autors atzīst, ka glezniecībā viņu interesē gan fons, gan figūra. Gleznās gluži kā dzīvē fons un figūra kļūst vienādi svarīgi, kas viens otru papildina, paspilgtina un uz kopējā fona lieliski izceļ būtiskāko. Lūznavas muižā no 2. līdz 30. jūnijam būs skatāmi vairāk nekā 30 mākslinieka Jura Libeka darbi.

J. Libeks par savu darbošanos stāsta: “Gleznošana ir tāda nodarbe, kurā jāmeklē un jātuvojas, kamēr iekšējā balss pasaka – jā, ir! Bet kas tas tāds ir, to ir grūti pateikt, varbūt tā ir vienkārši jūsma par ekspresiju vai deformācijām, kur niansēm ir īpaša nozīme, tas attiecas gan uz krāsu izvēli, gan izpildījumu. Tēli manos darbos atrodas sev zināmā domu atvarā, es tos uzlūkoju it kā atrautus no pārējās realitātes. Noskaņas, emocionālie stāvokļi caur mīmiku, kustību, lūzumu, plēsumu ir tas, kam vēlos savos darbos pietuvoties. Cilvēki ir kā fragmenti, raksturi, kas atrodas vai nu analīzē, risinājumā, vai vienkārši meklējumos. Rokraksts ir tas, pie kā vēlētos strādāt, jo caur to iespējams iepazīt to savu pasaules daļu, kas brīvību var īstenot tikai savā mākslā.”

Lai arī šobrīd Juris Libeks dzīvo Jelgavā, būtībā mākslinieks pārstāv Rēzeknes mākslinieku skolu. Dzimis 1984. gadā. Pēc Madonas pilsētas ģimnāzijas absolvēšanas Rēzeknes Mākslas vidusskolā beidzis Vizuāli plastiskās mākslas nodaļu (2004), pēc tam Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles Glezniecības nodaļu (2008), bet 2010. gadā Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūru. Jau no studiju sākuma J. Libeks aktīvi iesaistās mākslas dzīvē. Piedalījies izstādēs Latvijā (Preiļos, Rēzeknē un citur) un ārzemēs – ar gleznu “Klusā daba” kļuvis par starptautiskās izstādes (konkursa) “Art Sessio 2008” Baltkrievijā laureātu.