Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Ceļošana smailītē no Austrālijas līdz galerijām Portugālē un Latvijā – Drawings on Water nonāk līdz Eiropai

Redakcija
Redakcija

Ceļošana smailītē no Austrālijas līdz galerijām Portugālē un Latvijā –  Drawings on Water nonāk līdz Eiropai
Ralfs Kerle "Clearing the Inner Blueness"
Publicitātes foto

Ir agrs rīts. Smailīte rāmi virzas pa Sidnejas tuvējo ostu Middle Harbour vai Warring – Ga (vietas aborigēnu nosaukums) ūdeņiem. Tās stūrmanim, Vilohbijas (Willoughby) māksliniekam Ralfam Kerlem (Ralph Kerle) šis ir brīdis, kad atbrīvojas prāts un ķermenis ...

Jau vairāk kā piecus gadus ceļošana smailītē māksliniekam ir dzīves neatņemama sastāvdaļa, kura aizsākās kā veids, lai atgūtos no depresijas bez medikamentu palīdzības. Drīz vien tā pavēra viņam jaunus iespaidus, sniedzot neaizmirstamus mirkļus un satuvinot viņu ar dabu, līdzīgi, kā vietējos Middle Harbour iedzīvotājus - Kameraigālus (the Cammeraygals).

Šo ceļojumu laikā Ralfs atklāja dabas nepārspējamo un vienreizīgo skaistumu, kuru viņš prasmīgi ir iemūžinājis fotogrāfijās, radot abstraktai mākslai līdzīgu darbu sēriju ar nosaukumu Drawings on Water jeb Zīmējumi ūdenī, kuri šobrīd ir un līdz pat 2016.gada beigām būs apskatāmi interjera dizaina galerijā CREA Brīvības ielā 103, Rīgā.

“Drawings on Water vizuāli parāda mijiedarbību starp ūdens virsmu kā radošu iedvesmu un fiziskās kustības spēku, kad smaiļojot atbrīvojas prāts no garīgā aptumsuma un dvēsele uzlādējas ar jaunu domu spēku.” saka Ralfs Kerle.

Bez papildus apstrādes, darbi pilnībā atspoguļo to dabas burvību tieši tajās krāsās un formās, kāda tā bija mirklī, kad māksliniekam bija ļauts to ieraudzīt.

Ralfs Kerle ir pasaulē atzīts līderis radošo prasmju attīstībā un to pielietošanā uzņēmumos. Viņš ir bijušais Sidnejas teātra uzņēmuma asociētais direktors un vadīja slaveno Melburnas alternatīvo kabarē iestādi Lidojošo virvju kafejnīcu (the Flying Trapeze Cafe) tās ziedu laikos (1978-1981). Ir studējis Viktorijas mākslas koledžā, apgūstot dramatiskās mākslas virzienu.

Papildu informācija: www.ralphkerlesphotos.com.