Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rīgas Porcelāna muzeja marta mēneša radošās darbnīcas “Pavasaris”

Redakcija
Redakcija

Radošās darbnīcas ir Rīgas Porcelāna muzeja viens no darbības virzieniem, ko muzejā piedāvā paralēli ekspozīcijas apskatei, izstādēm un ekskursijām. Marta mēnesī tiek turpināts iepriekšējā gadā uzsāktais tematisko darbnīcu cikls - šogad katru mēnesi apmeklētājiem izglītojošas programmas ietvaros iespējams iepazīties ar dažādiem porcelāna dekorēšanas veidiem, apstrādes tehnikām un instrumentiem. Visu marta mēnesi, izņemot pirmdienas un svētdienas, Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā porcelāna liešanas darbnīcas “Pavasaris”, kurās ikviens interesents, neatkarīgi no vecuma, varēs tuvāk iepazīties ar porcelāna lejamās masas īpašībām, kā arī izgatavot dekoratīvu rotājumu – nelielu trauciņu, brošu, kulonu vai citu rotājumu ar ziedu vai kukaiņu motīvu.

Nodarbību sākumā uz ģipša formas ar zīmuli tiek pārnests zīmējums no skices. Pēc tam - ar speciāla pūslīša palīdzību, kurā iepildīta tonēta porcelāna masa, zīmējums tiek slāni pēc slāņa veidots uz ģipša formas - tiek izgatavots savs unikālais reljefs.

Būs iespējams veidot arī krāsainus, grezni rotātus trauciņus (augstums 5 cm, diametrs – 6 cm) – šim nolūkam tiks izmantota ģipša forma ar padziļinājumu, kuras sāni kārtās tiks aizpildīti ar tonētā porcelāna mežģīņotiem rakstiem, izmantojot speciālos pūslīšus. Kad raksts būs gatavs, to varēs apliet ar lejamo porcelāna masu, veidojot trauka iekšējo pamata kārtu, padarot to praktiski izmantojamu.

Pēc žūšanas procesa, darbi tiks apdedzināti keramikas krāsnī un iegūs visas porcelānam raksturīgās un ikvienam pazīstamās īpašības – dzidru skaņu, trauslumu un reizē izturīgumu.

Martā Rīgas Porcelāna muzejā radošās darbnīcas "Pavasaris" notiks katru dienu, izņemot pirmdienas un svētdienas, no plkst. 12.00 – 17.00.

Dalības maksa – 5,65 EUR (piedāvājumā ietilpst 70 g tonētās porcelāna lejmasas).

Darbnīcu vadīs muzejpedagoģes Arta Baltā un Astra Kaprāne.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 67012944 vai +371 28331971, jo vienas darbnīcas dalībnieku skaits – līdz 10 cilvēkiem.