Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Nosaukti Valmieras teātra 2014./2015.gada sezonas labākie mākslinieki

Redakcija
Redakcija

Nosaukti Valmieras teātra 2014./2015.gada sezonas labākie mākslinieki
Attēlā: (no kreisās) režisors Reinis Suhanovs, aktieri Māra Mennika, Kārlis Neimanis, Dace Everss, Lelde Kalēja, Mārtiņš Meiers, Elīna Vāne, Ivo Martinsons
Foto: Matīss Markovskis

29.decembrī Valmieras drāmas teātrī pēc grupas “Iļģi” svētku koncertprogrammas “Saule griežas. Spēlēju” notika teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja pagājušās sezonas labākos māksliniekus. Pateicoties piena pārstrādes uzņēmuma Food Union atbalstam, pasniegtas arī simpātiju balvas “Skatītāju balss”, kuru ieguvējus noteica skatītāju balsojumā.

Labākie 2014./2015.gada sezonā
Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Dace Everss un Elīna Vāne. Savukārt labāko aktieru balvu saņēma Ivo Martinsons un Mārtiņš Meiers.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma ilggadējā Valmieras teātra aktrise Lelde Kalēja, kura gandrīz 50 radošā mūža gados nospēlējusi vairāk nekā 70 lomas un joprojām ir uz skatuves – šobrīd Marlēnas lomā izrādē “Sudraba gaisma”. Kā katru gadu, arī šogad tika pasniegta Gada tehniskā darbinieka balva, to saņēma Uzvedumu daļas darbinieks Māris Lopatko. Laureātu apbalvošanu atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Pasniegtas skatītāju simpātiju balvas
Skatītāju balsojumā “Skatītāju balss” šogad pirmo reizi tika pasniegtas balvas 5 nominācijās. Sīvākā konkurence bija nominācijā “Gada aktrise pirmā plāna lomā”, kur labākās aktrises balvu saņēma Māra Mennika par Agneses Kagaines lomu izrādē “Debesis ir mums” un Māras lomu izrādē “Apjukums”, savukārt par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzina Ilzi Pukinsku par Annules lomu izrādē “Vienādas asinis” un Pates lomu izrādē “Maija un Paija”. Nominācijā “Gada aktieris pirmā plāna lomā” balvu nu jau trešo gadu pēc kārtas saņēma Mārtiņš Meiers, šoreiz par Mārtiņa lomu izrādē “Apjukums”, bet “Gada aktieris otrā plāna lomā” – Kārlis Neimanis par Emīla Rozenberga lomu izrādē “Balle būs”. Skatītāji balsojumā noteica arī pagājušās sezonas Gada izrādi, par to pārliecinoši kļuva muzikālais un dejiskais iestudējums par mums pašiem – latviešiem - “Balle būs” Reiņa Suhanova režijā. Laureāti no skatītāju balvas atbalstītāja Food Union saņēma īpaši šim notikumam veidotu apzeltītu porcelāna piena kanniņu. Šogad balsojumā piedalījās teju 2 tūkstoši skatītāju.

Gada balvu pasniegšanā savus pagājušās sezonas favorītus sumināja arī teātra draugi un atbalstītāji – Latvijas Mobilais Telefons simpātiju balvu pasniedza izrādes “Nāves deja” aktieriem, Valmiermuižas alus balva tika izrādes “Balle būs” radošajam ansamblim, uzņēmums “Kurši” sveica Rūtu Dišleri un Elīnu Vāni par lomām izrādē “Maija un Paija”, SEB bankas sveiciens - aktrisei Mārai Mennikai, restorāna “Rātes vārti” balva - izrādes “Lattia” kolektīvam, salona Līga SPA sveiciens – izrādes “Apjukums” ansamblim, savukārt veikala “Dzērienu fabrika” balva - iestudējumam “Romeo un Džuljeta”. Saimniecība “Kunturi” sveica izrādes “Debesis ir mums” aktierus, apgāds Zvaigzne ABC sumināja visus teātra režisorus, avīze “Liesma” - visu teātra kolektīvu, Vidzemes televīzija – aktrisi Daci Everss. Kafejnīcas “Teātra vīna studija” balva aktieriem Mārtiņam Meieram, bet kafejnīcas “Jauna saule” sveiciens – aktierim Kārlim Neimanim. Ziedu salons “Vētras” par saviem favorītiem izvēlējās aktieri Mārtiņu Meieru un režisoru Reini Suhanovu, bet SIA “Remedica” ar Bioderma kosmētiku iepriecināja visus aktierus.

Valmieras teātris sirsnīgi pateicas visiem skatītājiem, teātra draugiem un atbalstītājiem par milzīgo atsaucību!
Radošu un meistarīgu 2016.gadu!