Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātrī godina 2013./2014.gada sezonas labākos māksliniekus

Redakcija
Redakcija

Valmieras teātrī godina 2013./2014.gada sezonas labākos māksliniekus
Foto: Matīss Markovskis

28.decembrī Valmieras teātrī notika ikgadējā Gada balvu pasniegšanas ceremonija. Apmeklētāji varēja noskatīties izrādi „Balle būs”, bet pēc tam tika godināti 2013./2014.gada sezonas labākie mākslinieki. Nu jau par tradīciju kļuvusi arī kopīgi ar piena pārstrādes uzņēmumu Food Union rīkotā aptauja „Skatītāju balss”, kurā savus favorītus – Gada aktieri, aktrisi un izrādi - balsojumā noteica teātra skatītāji.

Pasniedz VDT balvas
Jau tradicionāli kolēģu balsojumā, izvairoties no dalījuma pirmā un otrā plāna lomās, tika noteikti sezonas labākie aktieri – 2013./ 2014.gada sezonas labākās aktrises titulu ieguva Māra Mennika un Rūta Dišlere, savukārt labāko aktieru balvu saņēma Aigars Apinis un Rihards Jakovels. Īpašo Valmieras teātra režisoru balvu par iniciatīvu, spēju iedvesmot un radīt brīnišķīgas lomas saņēma aktieris Rihards Jakovels. Kā katru gadu, teātris pasniedza arī Mūža balvu, un pirmoreiz to ieguva nevis kāds no mākslinieciskā personāla, bet darbinieks, kas vairāk kā trīsdesmit gadus pavadījis skatītājiem neredzamajā daļā – Mūža balvu par ieguldījumu teātrī saņēma ilggadējā teātra vecākā apģērbu modelētāja Zenta Tupčijenko. Savukārt, par Gada tehnisko darbinieku tika atzīts reklāmas un video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis. Laureātu apbalvošanu atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Zināmi „Skatītāju balss” balvu ieguvēji
Nu jau tradicionālajā skatītāju balsojumā „Skatītāju balss” šogad liela intriga līdz pat balsojuma beigām saglabājās nominācijā „Gada izrāde”, kurā, tikai par dažām balsīm apsteidzot Indras Rogas izrādi “Doktors Živago”, uzvarēja Reiņa Suhanova poētiskais stāsts par brīvības meklējumiem – izrāde „Taureņi ir brīvi”. Skatītāju balvu nominācijā „Gada aktrise” saņēma Māra Mennika, savukārt par „Gada aktieri” jau otro gadu pēc kārtas skatītāji atzina Mārtiņu Meieru. Visi laureāti no skatītāju balvas atbalstītāja Food Union saņēma īpaši šim notikumam veidotu apzeltītu porcelāna piena kanniņu, ko pasniedza uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke. Šogad skatītāju balsojumā tika reģistrēts līdz šim lielākais balsotāju skaits – vairāk nekā 2 tūkstoši (2114).

Gada balvu pasniegšanā savas simpātijas sumināja arī teātra draugi un atbalstītāji, pasniedzot balvas aktieriem, režisoriem un izrādēm, savukārt Valmiermuižas alus un Food Union ar dāvanām iepriecināja visus teātra darbiniekus. Evita Sniedze: “Šī gada izskaņu mēs svinam kopā ar ļoti īpašu izrādi – veltījumu mums pašiem, un daudz būtiskāk par jebkādām inovācijām šajā romantiskajā vēstījumā mums ir svarīga jaunā režisora Reiņa Suhanova spēja saliedēt ansambli, kurš vienotā spēkā radījis fantastisku stāstu par latviešiem, akcentējot jauna cilvēka pilsonisko nostāju šajā pretrunīgajā laikā. Tā ir uzruna mūsu uzticamajiem skatītājiem, kuri vienmēr ir ticējuši, ka uz šiem dēļiem var tapt izrādes, kurās teātris spēj iedvesmot – gan tos, kuriem šajā stāstā ir atdzīvojies teātra gars no 1988.gada “Daugavas” laikiem, gan tiem, kas pirmoreiz piedzīvo vai piedzīvos to, ko nozīmē sadoties rokās kopīgas vēstures, kopīgas nākotnes un sapņu dēļ”.

Valmieras teātris saka lielu paldies visiem draugiem un atbalstītājiem par kopā būšanu, sirsnību un milzīgo atsaucību!
Joprojām – kopā būt un radīt... Gaišus svētkus un laimīgu 2015.gadu!