Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


E. Seņkovs iestudē „Nāves deju” un notiks Krodera balvas pasniegšana

Redakcija
Redakcija

E. Seņkovs iestudē „Nāves deju” un notiks Krodera balvas pasniegšana
Foto: izrādes "Nāves deja" publicitātes foto

Pirmdien, 1.decembrī, sāksies biļešu pārdošana uz izrādēm janvārī. Arī turpmāk, lai nodrošinātu iespēju skatītājiem vēl savlaicīgāk plānot teātra apmeklējumu, Valmieras teātra izrāžu repertuārs tiks publicēts katra mēneša pirmajā datumā. Līdz ar to arī biļetes uz izrādēm varēs iegādāties vismaz mēnesi iepriekš. Tāpat kā līdz šim, biļetes uz izrādēm būs iespējams arī rezervēt Valmieras teātra kasē.

23. janvārī gaidāma pirmizrāde – režisors Elmārs Seņkovs Valmierā iestudē Augusta Strindberga lugu „Nāves deja” (kaislību drāma 2 cēlienos). Sākotnēji luga var šķist sadzīvisks stāsts par kādu ne pārāk laimīgu laulību. Taču pamazām tas pāraug vēstījumā par jūtu entropiju, ja cilvēki ir ieslodzīti slēgtā telpā. Alise (Ieva Puķe) ir nerealizējusies aktrise, savukārt Edgars (Aigars Apinis) – līdz majoram tā arī neuzdienējies kapteinis. Neviens negrib atzīt, ka dzīves aicinājums ir nepiepildīts, un aiz garlaicības uzsāk spēlītes viens ar otra jūtām un seksualitāti un ierauj šajā spēlītē arī Kurtu (Ivo Martinsons). Tomēr viņam izdodas izrauties no elles, ko laulātie ir paši sev radījuši un kurā turpina dzīvot.

Radošajā komandā arī scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece un scenogrāfa asistente Evija Pintāne, komponists Edgars Mākens.

26. janvārī gaidāma arī režisora Oļģerta Krodera piemiņai rīkotā „Krodera pirmdiena”, kas pirmoreiz notika pērn un kurā Krodera balvu saņēma aktrise Indra Briķe. Šo atraktīvo teātra svētku mērķis ir izcelt pagājušās sezonas izaicinošāko un izcilāko teātra notikumu vai personību Latvijā. „Krodera pirmdienas” vadītāji arī šogad būs aktieri Artūrs Skrastiņš un Vilis Daudziņš.

Biļetes uz visām izrādēm un „Krodera pirmdienu” varēs iegādāties Valmieras teātra, visās „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.
Plašāka informācija www.vdt.lv.