Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātra jauniestudējumu “Visas labās lietas” būs iespēja noskatīties tiešraidē

Redakcija
Redakcija

29. maijā Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos režisores Ineses Mičules un aktiera Mārtiņa Meiera kopdarbs - monoizrāde “Visas labās lietas”. Ievērojot izsludinātā sanitārā protokola prasības, maksimālais izrāžu apmeklētāju skaits klātienē ir 24 skatītāji, taču, lai nodrošinātu iespēju izrādi redzēt plašākam skatītāju lokam, 4. jūnijā plkst. 20.00 izrādi būs iespējams vērot arī tiešraidē. Šādu risinājumu teātris apsver piedāvāt regulārāk, domājot par tiem skatītājiem, kuriem arī pirms un pēc pandēmijas dažādu iemeslu dēļ nav iespējas apmeklēt teātri klātienē.

Biļetes uz izrādes tiešraidi ir iespējams iegādāties tikai elektroniski – Valmieras drāmas teātris vai Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā... Biļetes iedalītas divās kategorijās: tiešraides izrādes skatītāja (10 EUR) un kultūras atbalstītāja (25 EUR), kas ļauj skatītājiem pašiem lemt, ar kādu summu vēlas atbalstīt teātri. Iegādājoties biļeti, tiks saņemts tiešraides kods, kuru varēs izmantot, lai skatītos izrādi Valmieras teātra vai “Biļešu Paradīze” mājas lapās.

Iestudējums būs vērojams tiešraidē tikai vienu reizi norādītajā laikā.

Britu autora Dankana Makmillana luga “Visas labās lietas” stāsta par kāda zēna mēģinājumu izprast iemeslu, kāpēc pieaugušie ir nelaimīgi. Piedzīvojot mātes pašnāvības mēģinājumu, lugas galvenais varonis, ko izrādē atveido Mārtiņš Meiers, bērnībā sāk veidot sarakstu ar lietām, kuru dēļ mātes dzīve ir dzīvības vērta, radot cerību un prieku.

Inese Mičule, kas pati arī tulkojusi šo darbu, izrādi vēlas veidot kā patiesu stāstu par cilvēku, kurš uzveicis savas dzīves tumšākos brīžus – depresiju, šķiršanos, tuvinieku zaudējumu, un spēj dzīvot ar gaišu prieku. Jo dzīve turpinās un neapstājas, un tas iedvesmo mūs visus.

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido māksliniece Ieva Kauliņa. Gaismu partitūru veido Gatis Priednieks-Melnacis.

Lugas autors Dankans Makmillans (Duncan Mcmillan) ir mūsdienu britu dramaturgs un režisors, kas atzinību guvis ar lugām „Cilvēki, vietas un lietas”, „Plaušas”, „1984”. Latvijas teātros daļa no viņa lugām ir iestudētas un skatītājiem pazīstamas. Luga “Visas labās lietas” sarakstīta 2013. gadā.