Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātris uz Rīgu ved A.Strindberga „Nāves deju”

Redakcija
Redakcija

Valmieras teātris uz Rīgu ved A.Strindberga „Nāves deju”
Foto: Matīss Markovskis

19. un 20.maijā Valmieras teātris viesosies Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā Zirgu pasts ar A.Strindberga lugu „Nāves deja”, ko iestudējis Elmārs Seņkovs. Izrādē spēlē Ieva Puķe, Aigars Apinis un Ivo Martinsons, bet radošajā komandā scenogrāfs Andris Freibergs, komponists Edgars Mākens, kostīmu māksliniece un scenogrāfa asistente Evija Pintāne. „Nāves deju” Rīgā iecerēts rādīt arī tradicionālo Valmieras teātra viesizrāžu laikā augustā.

Lugas notikumi risinās uz salas, kur mīt kapteinis Edgars (Aigars Apinis) ar sievu Alisi (Ieva Puķe), jau divdesmit piecus gadus savažoti naidpilnā laulībā. Abi ir nerealizējušās personības – Alise precību dēļ ir pametusi aktrises karjeru, bet Edgars tā arī nav uzdienējis līdz kārotajai majora pakāpei. Karantīnas inspektora Kurta (Ivo Martinsons) ierašanās rada cerību, ka viņu mokošā divsavienība transformēsies. Kurts, cilvēks no malas, pašam negribot, ir ierauts šajā naida un mīlas zonā. Viņš ir nevis trešais liekais, bet trešais nepieciešamais – gan Edgars, gan Alise viņā saskata reizē liecinieku un tiesnesi, kurš izspriedīs, kura ciešanas ir lielākas Jo abi gaida no otra kompensāciju par sabojāto dzīvi, bet neviens negrasās uzņemties atbildību un vainu.

Valmierā Elmārs Seņkovs pirmoreiz strādāja kopā ar latviešu skatuves mākslas leģendu un gandrīz visu mūsdienu scenogrāfu audzinātāju Andri Freibergu. Viņa radītās spēles telpas iekārtojumam ir liela nozīme, lai pirmajā acu uzmetienā sadzīviskais stāsts pāraugtu vēstījumā par jūtu entropiju, ja cilvēki ir ieslodzīti slēgtā telpā.

Biļetes uz izrādēm 19. un 20.maijā jau pārdošanā - www.vdt.lv un www.bilesuparadize.lv.