Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Krodera balvas pasniegšanu tiešraidē mobilajās ierīcēs nodrošinās LMT

Redakcija
Redakcija

Krodera balvas pasniegšanu tiešraidē mobilajās ierīcēs nodrošinās LMT
Foto no pagājušā gada balvas pasniegšanas. Autors: Matīss Markovskis

26. janvārī Valmieras teātrī plkst. 19.00 notiks otrās „Krodera balvas” pasniegšana, ko tiešraidē mobilajās ierīcēs nodrošinās Latvijas Mobilais Telefons.

Tiešraidi no “Krodera balvas” pasniegšanas ceremonijas varēs skatīties m.lmt.lv

Krodera balva tiks piešķirta vienam no kopumā 12 nominantiem, un arī šogad gada izaicinošākā izcilnieka rokās nonāks mākslinieka Aivara Vīlipsōna veidota statuete – mets topošajam Krodera piemineklim, kā arī naudas balva.
Tā kā viens no būtiskākajiem fonda mērķiem ir līdzekļu vākšana Oļģerta Krodera pieminekļa izveidei, sākot no 26.janvāra darbosies arī Ziedojuma tālrunis 90006080 (maksa par zvanu EUR 1.42). Fonds iecerējis, ka nākotnē režisoram veltītā piemiņas vieta varētu kļūt par vienu no Valmieras atpazīstamības zīmēm. Krodera fonds ir atvēris arī ziedojuma kontu (LV08HABA0551036930101, Swedbanka), kurā ieskaitītie līdzekļi tiks izmantoti šim mērķim.
Krodera balvu iniciējis un pasniegs „Krodera fonds”, kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī. Pagājušajā gadā – Oļģertu vārda dienā 20. janvārī notika pirmās Krodera balvas pasniegšana un tā tika piešķirta, vērtējot ne tikai iepriekšējās sezonas sasniegumus, bet radošo devumu visā mākslinieka, teorētiķa vai citādi ar teātri saistīta cilvēka mūžā. Pirmās Krodera balvas ieguvēja aktrise Indra Briķe, kas šo balvu pēc saņemšanas novērtēja kā augstāko sava mūža atzinību, ar to arī deva emocionālāko apzīmējumu balvas nozīmībai. Nu pienākusi reize otrajai Krodera balvai, uz kuru pretendēs kāds no divpadsmit nominantiem, kurus balvas pasniedzēji – Krodera fonda valde turēs noslēpumā līdz 26. janvāra vakaram.