Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Aicina noteikt Gada labākos māksliniekus un izrādi Valmieras teātrī

Redakcija
Redakcija

Aicina noteikt Gada labākos māksliniekus un izrādi Valmieras teātrī
Foto: Matīss Markovskis. Attēlā pagājušā gada skatītāju balvas ieguvēja Māra Mennika

Tuvojoties gada nogalei, Valmieras teātris sadarbībā ar Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu Food Union nu jau tradicionāli aicina skatītājus piedalīties balsojumā „Skatītāju balss” un noteikt pagājušās, 2014./2015. gada sezonas labākos māksliniekus un izrādi.

Atšķirībā no citiem gadiem, šogad pirmo reizi atsevišķi varēs nobalsot par pirmā un otrā plāna lomu atveidotājiem, ko izvirzījuši teātrī strādājošie režisori, kā arī tradicionāli – par Gada izrādi, izvēloties labāko no kopumā 10 sezonas jauniestudējumiem. Šis jau ir ceturtais gads, kopš ieviests skatītāju balsojums, un tas gadu gaitā ieguvis plašu atsaucību. Līdz 20.decembrim skatītāji aicināti balsot internetā – teātra mājas lapā www.vdt.lv, kā arī aizpildīt anketas teātrī. Nobalsojušie skatītāji varēs piedalīties arī izlozē ar iespēju laimēt balvas no Food Union un Valmieras teātra. Gada labākie – skatītāju izvēlētie aktieri un izrāde – tiks paziņoti 29.decembrī Valmieras teātra Gada balvu pasniegšanas svinīgajā pasākumā pēc grupas „Iļģi” īpašās Ziemassvētku koncerporgrammas.

Teātra direktore Evita Sniedze: “Skatītāju balva mums ar katru gadu arvien vairāk ļauj pārliecināties par to, ka skatītāji savā izvēlē ir pārliecinoši un gudri, dodot mums mājienus, ka teātris iet pareizā virzienā, uzturot dialogu par būtiskām, dažkārt pat traģiskām likumsakarībām un dzīves norisēm. Un aktieri joprojām visvairāk gaida tieši skatītāju domas un vērtējumu.”

“Izcila aktieru spēle un režija teātra skatītājus izaicina paskatīties uz pasauli no cita skatu punkta un iekustina visdziļākās emociju un fantāziju stīgas. Tāpēc katru gadu pieaugošais balsu skaits apliecina, ka “Skatītāju balss” ir kļuvusi par stabilu tradīciju Valmieras kultūras dzīvē. Teātra darbinieki aizvien spēcīgāk aizrauj ar savu māksliniecisko sniegumu simtiem un tūkstošiem skatītāju. Tāpēc mēs ar lielāko prieku jau ceturto gadu pēc kārtas skatītāju pozitīvās emocijas pārvēršam īpašās apzeltītās piena kanniņās, kas kalpo par atzinību izcilajam Valmieras teātra kolektīva sniegumam”, Food Union pārstāvis, AS Rīgas piena kombināts padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke.

Pērn par 2013./2014. gada teātra sezonas skatītāju balvas ieguvējiem kļuva aktrise Māra Mennika, aktieris Mārtiņš Meiers, kurš skatītāju balsojumā uzvarējis jau divus gadus pēc kārtas, savukārt Gada izrāde skatītāju vērtējumā bija „Taureņi ir brīvi” Reiņa Suhanova režijā.