Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātrī top Mihaila Bulgakova “Meistars un Margarita”

Redakcija
Redakcija

Valmieras teātrī top Mihaila Bulgakova “Meistars un Margarita”
Foto: M. Markovskis

Valmieras teātrī darbu pie Mihaila Bulgakova romāna “Meistars un Margarita” iestudējuma sākusi režisore Indra Roga. Pirmizrādi tas piedzīvos 2.oktobrī, bet jau šodien sākas biļešu pārdošana uz visām oktobrī gaidāmajām izrādēm – 2., 3., 4. un 24.oktobrī.

“Meistars un Margarita” gaidāms kā savdabīgs turpinājums izrādei “Zojkina kvartira” (Zojas dzīvoklis), ko Valmieras teātris vēl nupat viesizrādēs Rīgā nospēlēja pēdējoreiz un kas vairāku gadu garumā saņēma milzīgu skatītāju atsaucību. “Zojas Peļc’ dzīvoklis ir atbrīvojies. Tajā ievācas Volands (Jānis Znotiņš) ar savu svītu. Viņš ieradies Maskavā, lai tiktos ar Meistaru (Ivo Martinsons), kas sarakstījis romānu par divtūkstošgadu seniem notikumiem Jerušalajimā, bet viņa mīļoto Margaritu (Elīna Vāne) padarītu par savas Pavasara balles karalieni. Katrs saņem pēc nopelniem,” pavisam īsi iestudējuma noskaņu ieskicē režisore un dramatizējuma autore I. Roga.

Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfe Inga Raudinga, komponists Emīls Zilberts, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, videomākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis, vokālais pedagogs Maksims Ļaščenko.

Lomās: Jānis Znotiņš, Ivo Martinsons, Elīna Vāne, Imants Strads, Tālivaldis Lasmanis, Mārtiņš Meiers, Kārlis Neimanis, Rihards Jakovels, Ieva Puķe, Krišjānis Salmiņš, Januss Johansons, Ingus Kniploks, Kārlis Freimanis, Ivars Vanags, Arnolds Osis, Ģirts Rāviņš, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Inese Pudža, Mārtiņš Liepa, Māris Bezmers, Rūta Dišlere, Ilze Lieckalniņa, Oskars Morozovs.

Biļetes nopērkamas Valmieras teātra un visās "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv un www.vdt.lv