Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātris sāk pārdot biļetes uz augusta viesizrādēm Rīgā

Redakcija
Redakcija

12. maijā sāksies biļešu pārdošana uz Valmieras teātra viesizrādēm Rīgā, kas norisināsies no 4. līdz 23. augustam Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā „Zirgu pasts”. Skatītāju vērtējumam tiks nodotas kopumā deviņas izrādes – septiņi šīs sezonas jauniestudējumi un divas skatītāju iecienītākās izrādes, kas tiks spēlētas pēdējoreiz „Zojkina kvartira” un „Raudupiete”. Šiem abiem uzvedumiem, kā arī izrādei „Balle būs” tiks nodrošināts titru tulkojums angļu un krievu valodā.

4. un 5. augustā uz Nacionālā teātra Lielās zāles skatuves pēdējo reizi tiks spēlēta Valmieras teātra vairāku sezonu favorītizrāde – Mihaila Bulgakova „Zojkina kvartira” Indras Rogas režijā, bet 6. un 7. augustā – „Spēlmaņu nakts” laureāte 3 nominācijās – Rūdolfa Blaumaņa „Raudupiete” Elmāra Seņkova uzvedumā. Abas izrādes joprojām ir skatītāju un aktieru mīlētas, tomēr ir pienācis laiks beigt to skatuves dzīvi: „Raudupietē” Matīsiņa lomas atveidotāji izauguši par lieliem puišiem, bet Zojas dzīvokli nākamajā sezonā apdzīvos jauni iemītnieki, taps nākamais M. Bulgakova darbs I. Rogas režijā - romāna „Meistars un Margarita” inscenējums. Nacionālajā teātrī 8. un 9. augustā tiks rādīts arī viens no šīs sezonas jauniestudējumiem, muzikālā un dejiskā Laura Gundara „Balle būs” par latviešu likteņiem cauri gadsimtiem, ko režisējis Reinis Suhanovs. Lai ar šīm trim izrādēm varētu iepazīties pēc iespējas lielāks skatītāju loks, tiem būs arī subtitri angļu un krievu valodā.

Dailes teātra Mazajā zālē 14. un 15. augustā varēs noskatīties jaunāko Valmieras teātra repertuāra izrādi, Rezo Gabriadzes lugu „Sudraba gaisma”, ko iestudē Mihails Gruzdovs, dzimis un audzis valmierietis. Turklāt, kā uzsver režisors: „Tikai šeit strādā vienīgā aktrise, kas var nospēlēt lugas galveno varoni, un tā ir Dace Everss”. 21. un 22. augustā – Viljama Šekspīra „Romeo un Džuljeta”, mūsdienīgais Mārtiņa Eihes redzējums par mīlestību un cīņu par varu. Dienu vēlāk, 23. augustā, uz Dailes teātra Mazās zāles skatuves būs Džona Marella „Saules pelni”, kas ataino leģendārās franču aktrises Sāras Bernāras dzīves nogali, izrādi iestudējis Felikss Deičs.

Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā „Zirgu pasts” skatītāju vērtējumam tiks piedāvātas trīs Valmieras teātra izrādes. No 14. līdz 16. augustam būs iespējams noskatīties vienu no Elmāra Seņkova jaunākajiem iestudējumiem, pie kura viņš strādājis ciešā sadarbībā ar skatuves mākslas leģendu, scenogrāfu Andri Freibergu - Augusta Strindberga „Nāves deja”, 21. un 22. augustā tiks rādīts Mariusa fon Maienburga „Apjukums” jeb kaprīza komēdija par realitāti, identitāti un teātri, ko iestudējis Viesturs Meikšāns. Savukārt, 23. augustā – Ērika Vilsona „Debesis ir mums”, izrāde atsedz Latvijas lauku cilvēku likteņus, viņu spēju ieraudzīt labo un būt laimīgiem, iestudējuma režisors Jānis Znotiņš.

Biļešu iepriekšpārdošana visās „Biļešu paradīzes” kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un www.vdt.lv, rezervācija arī Valmieras teātra kasē, tālrunis 64207335.