Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Muzeju naktī - Valmieras teātra labirints Raiņa un Aspazijas dzīlēs

Redakcija
Redakcija

16. maija vakarā, Muzeju naktī, no pulksten 19.00 durvis vērs Valmieras teātris - Māra Bezmera režisētajā pasākumā varēs ielūkoties Raiņa un Aspazijas dzīlēs. Apmeklētājiem piedāvās labirintu teātra aizskatuvē, varēs sajust dižgaru klātbūtni un pat sastapt tos klātienē, kā arī neiztrūkstoši būs Muzeju nakts atlaides kasē un konkursi. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

„Tā būs iespēja skatītājiem ieraudzīt teātri no citas puses,” sola Muzeju nakts ceļojuma režisors. „Nokāpjot teātra pazemē, varēs ne vien nojaust, kā un kur top izrādes, bet pie reizes atcerēties daudzus spilgtus teātra vēstures mirkļus un ielūkoties arī Raiņa un Aspazijas dzīves fragmentos.”

Ceļojuma laikā būs iespējams vēlreiz atsaukt atmiņā daudzas izrādes, bet visdziļākajās teātra dzīlēs – kaut ko no tām arī izjust uz savas ādas. „Raiņa darbos ir daudz mistikas, teātris pats ir mistērija,” saka Māris Bezmers. „Savienojot šīs pārdabiskās lietas, mēs ceram, ka skatītāji arī sajutīs kaut ko patiešām maģisku.”

Vakar gaitā aktivitātes notiks arī Teātra Vīna studijā, tur mākslinieki izklaidēs ar mūziku un dzeju, kā arī aicināti pieteikties jaunie dzejnieki, no kuriem labākie savus dzejoļus varēs izpildīt uz skatuves. Tiem, kuri vēlas piedalīties dzejas lasījumos, aicinām pieteikties līdz 14.maijam (vdt@vdt.lv). Muzeju nakts apmeklētāji varēs arī laimēt balvas konkursā - īpaši izveidotā teātra labirintā pārbaudot savu uzmanību un vērību.

Muzeju nakts ietvaros nu jau tradicionāli darbosies Nakts kase, kas būs atvērta no 19.00 līdz pusnaktij un kurā ar atlaidēm varēs iegādāties biļetes uz maija un jūnija izrādēm.

Informācijai: Valmieras teātrī vairāk nekā 90 gadu ilgajā vēsturē Raiņa lugas iestudētas 20 reizes, Aspazijas dramaturģija gan tikai piecas reizes, turklāt pēdējais uzvedums bijis 1930. gadā. Visvairāk – piecas reizes uzvesta luga „Pūt, vējiņi!”, trīsreiz – „Mīla stiprāka par nāvi”.