Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātris uzsāk 96. sezonu.

Redakcija
Redakcija

Pašā vasaras karstumā, ar tradicionālo Valmieras teātra kolektīva fotografēšanos uz teātra kāpnēm, uzsākta jaunā, 2018./2019. gada, teātra sezona.

Jau trešo gadu, pirmais sezonas notikums ir Valmieras vasaras teātra festivāls, kādēļ sumināts tika festivāla direktors, režisors Reinis Suhanovs. Pērn, trīs dienu laikā, festivāls pulcēja ap 5000 skatītāju. Šogad programma ir īpaši plaša - pirmizrādes piedzīvos gan lielās formas darbi pieaugušajiem, gan mūzikas teātra izrāde jauniešiem, būs arī vairāki iestudējumi bērniem un ģimenēm, laikmetīgā opera, kopā 10 dažādi nosaukumi. Festivāla izrādes nu jau tradicionāli tiek veidotas teātrim neierastās vietās pilsētvidē, šoreiz - rūpnieciskās teritorijās, senā lopu laidarā, mežā, tukšā baseinā un citviet. Par godu festivālam tiks atklāta oficiālā festivāla pilsēta “FestivaL’and”, ko divu nedēļu laikā būvē starptautiskās arhitektūras, dizaina, pilsētplānošanas un citu radniecīgo nozaru vasaras skolas dalībnieki Informācija par festivālu un programma pieeja šeit.

Teātra direktore, Evita Sniedze, iepazīstināja ar teātra kafejnīcas jauno nomnieku, Valmiermuižas alus darītavas saimnieku Aigaru Ruņģi, kas kopā ar savu saimi rūpēsies par teātra viesu un aktieru labsajūtu, tādējādi vēl jo ciešāk nostiprinot Valmieras teātra un Valmiermuižas alus darītavas sadarbību. Arī šogad Valmieras vasaras teātra festivālam par godu ir tapis jauns Valmiermuižas alus brūvējums, gaišais eils, ko nobaudīja arī katrs teātra darbinieks.
Līdz ar jauno sezonu, aktīvi sākas mēģinājumu process, jo septembra beigās gaidāms šīs sezonas pirmais jauniestudējums - Reja Bredberija “Fantočini noslēpums”, kas Latvijā tiek iestudēts pirmo reizi. Izrādi uz Valmieras teātra skatuves rada režisores Jekaterinas Polovcevas (Maskava) un scenogrāfa Emīla Kapeļuša (Sanktpēterburga) tandēms ar Valmieras teātra dažādu paaudžu aktieriem. “Fantočini noslēpums” stāsta par ģimeni, tās mīlestību un uzticēšanos, zaudējuma sāpēm un dzīvošanu tālāk. Izrāde padara iespējamu to, kas reālajā dzīvē ir utopisks sapnis – absolūtas mīlestības un nemirstības sasniegšana. Šis ļoti emocionālais un interesantais Reja Bredberija zinātniskās fantastikas literatūras autora stāsts, kurā iekļauti Volta Vitmena teksti, Latvijā tiek iestudēts pirmo reizi. Pirmizrāde gaidāma 27. septembrī.

Tāpat turpinot ilggadējo tradīciju, arī šogad – no 17. līdz 26. augustam – teātris viesojas Rīgā, Dailes teātra mazajā zālē, piedāvājot četrus stāstus par cilvēku savstarpējām attiecībām un mīlestības dažādo dabu – “Kaķis uz nokaitēta skārda jumta”, “Augusta vaļi”, “104 lappuses par mīlestību” un “Mīlestības testaments”.

Biļetes vēl pieejamas visās “Biļešu paradīze” kasēs