Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātrī sezonas pēdējais jauniestudējums – Deivida Berija “Augusta vaļi”

Redakcija
Redakcija

15. jūnijā Valmieras teātra Apaļajā zālē šīs sezonas pēdējo pirmizrādi piedzīvos amerikāņu dramaturga un kinoscenārista Deivida Berija luga “Augusta vaļi” – traģikomisks stāsts teātra vecmeistara Feliksa Deiča režijā. Iestudējuma scenogrāfs un kostīmu mākslinieks – Valters Kristbergs. Lugu no angļu valodas tulkojusi Agnese Rutkēviča.

Valmieras teātrim šī ir ļoti īpaša izrāde – jauniestudējumā satiekas vecmeistars Felikss Deičs ar teātra pieredzes bagātākajiem aktieriem: Ligitu Dēvicu un Leldi Kalēju galvenajās lomās, Agri Māsēnu, Aigaru Vilimu un viesaktrisi Māru Zemdegu no Nacionālā teātra.

Izrādes centrā ir divas māsas – Lībija un Sāra, kuras apmetušās savā vasaras mājā vientulīgas salas krastā pie Atlantijas okeāna. Taču šī vasara ir citādāka. Varbūt mūža nogale nav tikai vecums, kas neizbēgami piemeklēs mūs visus, bet kāda vieta kā neizbēgama vientulība, kas ilgojas vēl pēdējo reizi ieraudzīt vaļus. Un varbūt abas māsas, gaidīdamas vaļus, kas vēsta par rudeni, spēs viena otru ieraudzīt no jauna.

Deivida Berija 1981. gadā sarakstītā luga “Augusta vaļi” (“The Whales of August”) ir viņa zināmākais darbs. 1987. gadā pēc šīs pašas lugas tika uzņemta Lindseja Andersona (Lindsay Anderson) filma ar leģendārajām aktrisēm – Betu Deivisu (Bette Davis) un Liliānu Gišu (Lillian Gish) galvenajās lomās. Latvijas teātrī šis darbs tiek iestudēts pirmo reizi.

Izrāde Valmieras teātrī arī 16., 17. jūnijā un 15., 16.augustā, bet Rīgā, Dailes teātrī iestudējums viesosies 19. augustā plkst. 13.00 un 18.00.