Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


12. oktobrī Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos vairākkārt apbalvotā luga-lugā “Venēra kažokādā”

Redakcija
Redakcija

“Venēra kažokādā” ir izcilā, tumšā humora meistara, amerikāņu dramaturga Deivida Aivsa komēdija, kas vēsta par režisoru, kas jau zaudējis cerību atrast aktrisi galvenajai lomai savā topošajā izrādē. Savukārt viņa ir pārliecināta, ka šī loma atbilst tieši viņai. Ar mistiski vilinošās Vandas Žurdēnas lomu Valmieras teātrī atgriežas Inga Alsiņa-Lasmane, kura virtuozā saspēlē ar Imantu Stradu ievelk skatītājus elpu aizraujošā lugas lasījumā.

Šo vairākkārt apbalvoto viencēliena lugu-lugā Deivids Aivss sarakstījis pēc austriešu rakstnieka Leopolda fon Zahera-Mazoha (Leopold von Sacher-Masoch) noveles "Venēra kažokādā" ("Venus in Fur") motīviem ar tādu pašu nosaukumu. 2012. gadā šis darbs ir piedzīvojis arī kino versiju Romāna Poļanska režijā un piedzīvojis neskaitāmus iestudējumus uz daudzām pasaules teātru skatuvēm.

Izrādes režisore ir Inese Mičule, kuras pagājušās sezonas iestudējums Valmieras teātrī “Kaķis uz nokaitēta skārda jumta” ir nominēts Latvijas teātru gada balvai kategorijā "Gada mazās formas izrāde". Tāpat izrādes radošajām komandā ir scenogrāfs Gints Sippo, kostīmu māksliniece Agnese Kaupere un gaismu mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.
.