Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Pirmo reizi Latvijā Bulgakova "Meistars un Margarita". Pirmizrāde Valmieras Drāmas teātrī

Redakcija
Redakcija

Pirmo reizi Latvijā Bulgakova "Meistars un Margarita". Pirmizrāde Valmieras Drāmas teātrī
Foto: Matīss Markovskis

2. oktobrī uz Valmieras teātra Lielās skatuves pirmo reizi Latvijā notiks pirmizrāde vienam no pasaules sarežģītākajiem un noslēpumainākajiem literatūras darbiem - Mihaila Bulgakova romāna „Meistars un Margarita” inscenējumam, ko iestudē režisore Indra Roga. Tas ir savdabīgs turpinājums grandiozus panākumus guvušajai pirmajai Indras Rogas izrādei Valmierā – M. Bulgakova „Zojkina kvartira/Zojas dzīvoklis” (2012). Galvenajās lomās aktieri Jānis Znotiņš (Volands), Ivo Martinsons (Meistars), Elīna Vāne (Margarita).

Režisore pati sarakstījusi dramatizējumu, izmantojot Ojāra Vācieša tulkojumu un uzsverot „Zojas dzīvokļa” un „Meistara un Margaritas” pēctecību gan tēlu izveidē un aktieru izvēlē, gan telpas izmantojumā. „Meistars un Margarita”, ko režisore apzīmējusi kā Volanda evaņģēliju, ir viens no sarežģītākajiem, bet arī populārākajiem romāniem 20. gadsimta pasaules literatūras vēsturē. I. Roga līdz pamatiem izpētījusi gan romāna tapšanu, gan pirmavotus un vēsturiskās sakritības, kas izmantotas Bulgakova romānā.

Tuvākās izrādes 3., 4. un 24. oktorbī, 6., 7., 21. un 26. novembrī.