Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


1. septembrī uzsākta biļešu tirdzniecība uz oktobra izrādēm Valmieras teātrī

Redakcija
Redakcija

1. septembrī sākusies biļešu tirdzniecība uz izrādēm oktobrī, to skaitā, uz pirmizrādi 14. oktobrī – Deivida Aivsa komēdiju „Venēra kažokādā”.

Luga, kuru režisore Inese Mičule iestudē LMT Mansarda zālē, ir vairākkārt apbalvotā viencēliena luga-lugā – izcilā, tumšā humora meistara, amerikāņu dramaturga, scenārista un novelista Deivida Aivsa (David Ives) komēdija, kuru viņš sarakstījis pēc austriešu rakstnieka Leopolda fon Zahera-Mazoha (Leopold von Sacher-Masoch) noveles "Venēra kažokādā" ("Venus in Fur") motīviem ar tādu pašu nosaukumu. Režisora un vienas aktrises elpu aizraujošā lugas lasījumā iejutīsies aktieris Imants Strads un aktrise Inga Alsiņa, kura ar šo sev uzticēto lomu savā ziņā ir atgriezusies Valmieras teātrī; beigusi Valmieras teātra aktieru kursu, viņa te nospēlēja savas pirmās lomas. Izrādes radošajā ansamblī arī scenogrāfs Gints Sippo, kostīmu māksliniece Agnese Kaupere un gaismu mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.

Tāpat 27.septembrī gaidāms jaunās sezonas pirmais jauniestudējums – Reja Bredberija „Fantočini noslēpums”. Stāsts par mīlestību, uzticēšanos, zaudējuma sāpēm un to pārvarēšanu. Par to, kā otrs tevi saprot un pieņem līdz galam. Tā pirmiestudējumu uz Valmieras teātra Lielās zāles skatuves veido viesrežisore Jekaterina Polovceva no Maskavas ar aktrisi Elīnu Vāni galvenajā lomā.

Izrādes radošajā komandā starptautiski atpazīstami mākslinieki - scenogrāfs Emīls Kapeļušs (Sanktpēterburga), kostīmu māksliniece Agnese Kaupere, kā arī iluzionisti Dace un Enriko Pecoli. Pārējās lomās: Dace Everss, Rihards Jakovels, Ingus Kniploks, Tālivaldis Lasmanis un Rihards Rudāks.