Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:341, Did:0, useCase: 3


Izrāžu apvienības "PANNA Teātris" viesošanās Īrijā

Redakcija
Redakcija

14. februārī "Pannas Teātris" viesojās Īrijā ar divām izrādēm – „Puse no sirds” un „Gribu Bērnu”. Runas par šīm izrādēm Latvijā bija sasniegušas arī tautiešus Īrijā, tādēļ Valentīndienas vakarā viesnīcas Radisson Blu Dublin Airport lielā zāle bija pilna ar pozitīviem un jaukiem cilvēkiem, kuri ar atsaucību un prieku uzņēma abas izrādes. Vairāk par viesošanos Īrija vēsta Izrāžu apvienības "PANNA Teātris" mārketinga menedžere Antra Rijniece:

"Savējie Īrijā, skatoties komēdijas, sirsnīgi smējās un nobirdināja arī pa kādai asarai, - acīmredzot atpazīdami izrāžu varoņos gan sevi, gan citus. Jo abas izrādes taču ir par svarīgāko – mīlestību.

Režisors Juris Rijnieks pirms pirmās izrādes skatītājiem pastāstīja, ka lugas "Puse no sirds" ideja radās 2010. gadā, kad „Pannas Teātris” pirmo reizi viesojās Īrijā.

Toreiz, tiekoties ar latviešiem Īrijā, Pannas kolektīvs ne tikai uzklausīja Īrijas latviešu stāstus, bet arī iegaumēja tos un vēlāk režisors Juris Rijnieks kopā ar autori Aivu Birbeli tos pārvērta izrādē "Puse no sirds".

Izrāde uz Latvijas skatuvēm tikusi izrādīta vairākus gadus, kopumā nospēlētas vairāk kā 80 izrādes. Tā ir pirmā izrāde, kas runā par tautiešiem svešumā, viņu dzīvi un pārdomām tālu prom no Latvijas un tapusi, pateicoties sirsnīgām sarunām, kas tika uzklausītas toreiz, pirms pieciem gadiem. Varbūt tieši tādēļ, sarunājoties ar skatītājiem, kuri dalījās pārdomās un emocijās par redzēto, bija patiess prieks dzirdēt tik daudz labu un sirsnīgu atkalsatikšanās vārdu. Skatītāji vienojās kopējā atziņā, ka ne tikai puse, bet visa sirds joprojām ir palikusi Latvijā… Atzinība tika izteikta arī par izrādes saturu, jo vairāki skatītāji atzina, ka tas ir bijis pārdomu vērts. Latvieši svešumā izteica lielu paldies par lieliskajām izrādēm. Tautiešiem svešumā pat noritēja pa kādai asariņai, un viņi minēja, ka bija jauka sajūta kaut uz mirkli iejusties Latvijas vidē. Skatītāji zālē smējās līdz asarām, atpazīdami sevi pirms vairākiem gadiem.

Otru izrādi - "Gribu Bērnu" režisors raksturoja, kā “mēģinājumu parādīt seriālu uz skatuves”, un kā nu ne, ja to radījušas seriāla «UgunsGrēks» scenārija autores Gunta Kalniņa un Inta Bernova. Ja šādu kombināciju vēl papildina tādi tautā iemīļoti aktieri kā Ģirts Ķesteris, Maija Doveika, Aldis Siliņš un Zane Daudziņa, tad Valentīndienas noskaņojums ir garantēts! Gandrīz visi skatītāji vēlējās nofotografēties un parunāties ar šiem māksliniekiem, teikdami daudz komplimentu. Ģirtam Ķesterim 14. febr. bija dzimšanas diena - visa zāle stāvēja kājās un dziedāja "daudz baltu dieniņu. Meitenes bija izcepušas divas gardas tortes. Lieki teikt, ka apbēra ar puķēm un dāvanām.

Nu jau var teikt, ka Pannai ir izveidojusies tradīcija - viesoties pie latviešiem Īrijā. Pirms dažiem gadiem tika vesta izrāde "Tētis", vēlāk „Tāda es esmu”, „Līgavainis”. Toreiz iesākās sadarbība un draudzība ar kompānijas "SERGEVI" dibinātājiem Evitu un Sergeju. Kā viņi paši saka - tas ir nevis bizness, bet dārgs hobijs, lai savējie justos tuvāk mājām, kamēr atrodas svešumā.
Vairāk par mūsu draugiem SERGEVI šeit: baltic-ireland.ie

Bet tas vēl nav viss!
Nākošajā dienā Evita un Sergejs bija parūpējušies par mākslinieku izklaidi. Tika izrādīta skaistā un vējainā Īrijas daba - pārgājiens kalnos gar Īrijas jūru un vakariņas īru "pabā" ar Guiness alu un īru dziesmu un deju šovu.
Īrijas vējš, skaļie aplausi, sirsnīgie vārdi un trakulīgās īru dejas – vesela emociju jūra, kas paliks atmiņā. Vismaz līdz nākošajai reizei noteikti!"

Vairāk par „Pannas Teātri”:

www.pannasteatris.lv
Saziņai: panna@pannasteatris.lv