Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


Jolanta Lubēja un Kārlis Cīrulis gūst panākumus Korejas Starptautiskajā baleta konkursā

Redakcija
Redakcija

Jolanta Lubēja un Kārlis Cīrulis gūst panākumus Korejas Starptautiskajā baleta konkursā
Foto: no Aivara Leimaņa personīgā arhīva

Latvijas Nacionālā baleta soliste Jolanta Lubēja Korejas starptautiskajā baleta konkursā startēja vecākajā grupā, iegūstot pirmo vietu. Savukārt Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas absolvents Kārlis Cīrulis ieguva otro vietu junioru grupā. Jau trešo gadu konkursa starptautiskajā žūrijā piedalījās Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš dalībniekiem šogad pasniedza arī vīriešu dejas tehniku vecāko klašu audzēkņiem un puanšu tehniku meitenēm.

Latvijas Nacionālā opera un balets sirsnīgi sveic konkursa laureātus!
“Ļoti priecājamies un lepojamies ar mūsu baleta solistes Jolantas Lubējas panākumiem – šī ir pirmā reize, kad Latvijas Nacionālā baleta pārstāve šī konkursa sīvajā konkurencē izcīna pirmo vietu!”, stāsta Aivars Leimanis.

Jolanta Lubēja konkursā dejoja variācijas no baletiem “Dons Kihots”, “Gulbju ezers”, “Bajadēra” un variāciju no grand pas clasique, kā arī “Too many goodbyes” Antona Freimaņa horeogrāfijā. Savukārt jauno un perspektīvo dejotāju Kārli Cīruli konkursā varēja vērtēt variācijās no baletiem “Dons Kihots”, “Korsārs” un “Kopēlija”, kā arī laikmetīgajā repertuārā.

“Korejieši ir ļoti pārsteigti, ka no tik mazas valsts kā Latvija katru gadu ir kāds laureāts. Redzot un novērtējot mūsu dejotāju augsto līmeni, septembrī esam uzaicināti braukt uz Korejas baleta festivālu, kurā piedalīsies arī dejotāji no Berlīnes Valsts baleta, Guandžou Ķīnas baleta, Korejas Nacionālā baleta un citiem. Festivālā dejosim Artura Maskata “Tango” Kšištofa Pastora horeogrāfijā,” atklāj Aivars Leimanis.

Korejas starptautiskais baleta konkurss šogad notika jau devīto reizi, pulcējot spēcīgus dalībniekus no Korejas, Japānas, Ķīnas, Polijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Mongolijas, Lietuvas, Latvijas un citām valstīm.

Pagājušajā gadā šī konkursa vecākajā grupā stratēja Ieva Rācene, iegūstot trešo vietu, savukārt Paula Lieldidža-Kolbina junioru konkurencē ieguva sudraba medaļu. 2014. gadā sudraba godalgu ieguva Annija Kopštāle.