Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


Izcilie pianisti Osokini 22. janvārī aicina uz koncertu Latvijas Nacionālajā operā

Redakcija
Redakcija

22. janvārī Latvijas Nacionālajā operā notiks koncerts ”Trīs Osokini operā: Jaunā programma”, kurā atkal uz vienas skatuves spēlēs trīs izcili pianisti no vienas dinastijas - tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti, Andrejs un Georgijs Osokini.

Latvijas valsts simtgadei veltītā koncerta pirmajā daļā tiks atskaņoti jau zināmie un vēl neatklātie latviešu klaviermūzikas šedevri, ko radījuši Jānis Zālītis, Pēteris Vasks, Ādolfs Skulte un Jāzeps Vītols. Koncerta otrā daļa būs veltīta dejas valdzinājumam. Tā sāksies ar Sergeja Rahmaņinova kaislīgajiem maršiem no komponista pēdējā opusa, turpināsies ar Sergeja Prokofjeva valšiem un Fransisa Pulenka tarantellu no klavierkoncerta fināla un noslēgsies ar Morisa Ravēla “Bolero”. Koncerts, tāpat kā 2016. gadā, notiks ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai.

Tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti, Andrejs un Georgijs Osokini – trīs izcili pianisti no vienas dinastijas, kuri pasaules mūzikas arēnā ienākuši ar savu unikālo klavieru skanējumu. Trīs Osokinus vieno dziļa, radoša un virtuoza muzikālo kompozīciju atklāsme. Katrs pieskāriens klavieru taustiņiem ir pārdomāts, izjusts un pārvērsts netveramās skaņu vibrācijās, kas aizskar klausītājus un atklāj mūzikas niansēto skanējumu.

Osokini jau snieguši koncertus Latvijas Nacionālajā operā, koncertzālē “Lielais dzintars” Liepājā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā un teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī. Katrs koncerts ir īpašs notikums ne tikai skatītājiem, bet arī pianistiem, jo tie tiek veidoti ļoti rūpīgi, radot koncertu dramaturģiju, izvēloties skaņdarbus, veidojot īpašas to versijas un pārlikumus trīs

klavierēm. Koncertu programmās tiek ietvertas dažādu laikmetu un personību skaņu gleznas, kurām īpašu skanējumu piešķir Yamaha koncertflīģeļi, kurus pianisti ļoti iecienījuši.

2018. gada sākums pianistiem būs īpašs, jo izdots pirmais “Trīs Osokini” studijas albums, kas ir veltīts Latvijas valsts simtgadei, latviešu klaviermūzikas jau zināmiem un vēl neatklātiem šedevriem. Februārī izcilie mūziķi sniegs koncertus Polijā.

Biļetes: Latvijas Nacionālās operas un “Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv