Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


No 22. novembra vietnē ARTE. Concert būs skatāms Latvijas Nacionālās operas iestudējums “Fausts”

Redakcija
Redakcija

No 22. novembra vietnē ARTE. Concert būs skatāms Latvijas Nacionālās operas iestudējums “Fausts”
Foto: Agnese Zeltiņa

No 22. novembra sešus mēnešus prestižajā un visā pasaulē populārajā vietnē ARTE.Concert būs skatāms Šarla Guno operas “Fausts” iestudējuma ieraksts no Latvijas Nacionālās operas ar izcilajām operzvaigznēm Marinu Rebeku, Benžamēnu Bernhaimu un Andreasu Baueru galvenajās lomās un Tadeušu Voicehovski pie diriģenta pults.

“Fausta” ieraksts ARTE.Concert būs skatāms no 22. novembra plkst. 19.00. Tieši šajā brīdī “Fausta” izrāde sāksies arī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves.

“Latvijas Nacionālā opera pārstāv mazu valsti, kas pasaulē pazīstama ar izcilām operas balsīm. Patiesi lepojamies, ka mūsu iestudējumu varēs redzēt ARTE.Concert skatītāji visā pasaulē. Tā ir brīnišķīga iespēja iepazīstināt pasauli ar izcilību, kas dzimusi Latvijā”, saka Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekle, ieraksta projekta vadītāja Daina Markova.

“Man šķiet pašsaprotami, ka Karaptejana iestudētais “Fausts” ir ieguvis Lielo Mūzikas balvu 2016. Iestudējums ir augsti profesionāls, un tajā liela vērība pievērsta detaļām. Guno “Fausta” kaislīgā interpretācija izskatās un skan cildeni. Solisti, koris un orķestris ir paveikuši lielu darbu,” apliecina ARTE.Concert direktore Marija Laura Denē (Marie-Laure Denay).

ARTE. Concert ir Eiropas vadošās kultūras televīzijas ARTE digitālā platforma mūzikai, teātrim un dejai. ARTE.Concert Operas sadaļā šobrīd skatāmi tādi iestudējumi kā “Dons Karloss” no Parīzes Nacionālās operas ar Elīnu Garanču, Jonasu Kaufmanu, Sonju Jončevu galvenajās lomās, “Aīda” no La Monnaie operas Briselē, “Lucia di Lammermoor” no Lozannas operas, Džoisas di Donato solokoncerts no Liceu operas Barselonā un citi. Latvijas Nacionālā opera un balets lepojas ar sava iestudējuma ierakstu pievienoties šiem izcilajiem opernamiem.
“Fausta” ieraksts tapis Rīgas Operas festivāla laikā 2017. gada jūnijā. “Fausta” iestudējumu veidojuši muzikālais vadītājs un diriģents Tadeušs Voicehovskis, režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, gaismu mākslinieks AJ Vaisbārds, horeogrāfe Linda Mīļā, producente Kristīne Zvirbule. Lomās – Benžamēns Bernhaims (Fausts), Marina Rebeka (Margarēta), Andreass Bauers (Mefistofelis), Valdis Jansons (Valentīns), Oļegs Orlovs (Vecais Fausts), Laura Grecka (Zībelis), Kristīne Zadovska (Marta), Rihards Mačanovskis (Vāgners). Izrādē piedalās Latvijas Nacionālas operas koris un orķestris.

Ieraksta video un montāžas režisors ir Gints Fārenhorsts, skaņu režisors – Edgardo Vertanesjans.
“Fausta” ieraksts būs skatāms šajā saitē: www.arte.tv/fr/videos/arte-concert/opera/