Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:150, Did:0, useCase: 3


Annija Kopštāle izcīnījusi zelta un bronzas medaļas 5. Dienvidāfrikas starptautiskajā baleta konkursā

Redakcija
Redakcija

Annija Kopštāle izcīnījusi zelta un bronzas medaļas 5. Dienvidāfrikas starptautiskajā baleta konkursā
Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā baleta jaunā soliste Annija Kopštāle ieguvusi zelta un bronzas medaļas 5. Dienvidāfrikas starptautiskajā baleta konkursā Keiptaunā (5th South African International Ballet Competition) pieaugušo kategorijā.

Zelta medaļu māksliniece saņēma laikmetīgā baleta kategorijā, kur dejoja Elzas Leimanes-Martinovas horeogrāfiju ”Mzanzi” jeb „Dienvidi”. Elza Leimane-Martinova šo numuru veidoja pirms četriem gadiem, iespaidojoties no Dienvidāfrikā gūtajiem iespaidiem, Annija Kopštāle to dejojusi konkursos Somijā, Pekinā, Seulā ,un nu tas beidzot nodejots arī Dienvidāfrikā, nesot māksliniecei uzvaru konkursā. Savukārt klasiskā baleta kategorijā Annija Kopštāle saņēma bronzas medaļu, izpildot Kitrijas variāciju no baleta „Dons Kihots”, Odīlijas variāciju no baleta „Gulbju ezers” un Medoras variāciju no baleta „Korsārs”. Klasiskā baleta kategorijā zelta medaļa netika piešķirta.

„Sajūta šobrīd ir vairāk nekā pacilājoša, es šobrīd staroju – gan no sasniegtā rezultāta, gan tā, ka varēju pabūt Keiptaunā. Īpaši lielu paldies saku repetitorēm Elzai Leimanei-Martinovai un Aišai Silai, kas mani gatavoja šim konkursam jau no decembra beigām,” stāsta Annija Kopštāle.

Dienvidāfrikas starptautiskais baleta konkurss notiek kopš 2008. gada Šogad tas norisinājās no 23. līdz 27. februārim, un tajā piedalījās vairāk nekā 70 dalībnieku. Konkursa finālā iekļuva dejotāji no Kubas, Dienvidkorejas, Brazīlijas, Meksikas, ASV, Latvijas, Azerbaidžānas un Dienvidāfrikas.

Annija Kopštāle 2011. gadā absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu. 2010. gadā mācījusies Anaheimas baleta skolā (ASV). Annija Kopštāle ir Latvijas Nacionālā baleta māksliniece kopš 2011. gada. Dejotāja ir daudzu starptautisku konkursu laureāte – viņa ieguvusi godalgotas vietas Dienvidkorejā, Ķīnā, Krievijā, Ukrainā, Zviedrijā, Francijā un Latvijā.

Annijas Kopštāles braucienu uz Dienvidāfrikas starptautisko baleta festivālu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.