Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:340, Did:0, useCase: 3


Decembrī Nacionālajā teātrī “Cilvēks, kas smejas” un “Sudraba slidas”

Redakcija
Redakcija

7.oktobrī Latvijas Nacionālais teātris uzsāk biļešu tirdzniecību decembrim. Decembrī atkal jau tradicionāli tiks spēlēta izrāde ģimenei “Sudraba slidas”, bet mēneša pirmizrāde 3.decembrī būs Viktora Igo “Cilvēks, kas smejas” Rēzijas Kalniņas režijā.

Viktora Igo slavenā romāna “Cilvēks, kas smejas” galvenā tēma iet cauri laikiem un laikmetiem - spēt atšķirt patiesu Gaismu no maldugunīm. Aiz ārēja kropluma bieži nepamanām pilnīgu un absolūtu Dvēseli, savukārt aiz perfektas ārējās "čaulas" var slēpties izkropļota un briesmīga Dvēsele. "Būtiskais nav acīm saredzams, patiesi mēs redzam tikai ar sirdi..."

Kad 20. gs. 70. gados šim darbam tapa Imanta Kalniņa dziesmu cikls ar Vika vārdiem, Viks rakstīja "Saki man, bieza siena - vai otrā pusē IR diena?" Toreiz izrādes tapšanu aizliedza, un šis cikls no teātra skatuves tagad izskanēs pirmoreiz, bet jautājumi palikuši tie paši - kas katram no mums ir Siena vai Mūris, ko paši sev esam uzcēluši? Un kas ir diena? Vai vērts dzīvot aizmigušam? Ko nozīmē pamosties? Kā jebkuros apstākļos palikt par Cilvēku? Un galu galā, kas ir Sirds Apziņa? Varbūt saucēja balss tuksnesī - mūsos pašos? Savējie sapratīs...
Lomās: Normunds Laizāns, Agnese Cīrule, Kaspars Aniņš, Maija Doveika, Mārtiņš, Egliens, Uldis Anže, Daiga Kažociņa u.c.

Jau vairākas sezonas decembrī un janvāra sākumā Nacionālajā teātrī teātrī tiek rādīts Ziemassvētku stāsts visai ģimenei Mērijas Meipsas–Dodžas „Sudraba slidas”. Izrādes režisors Edmunds Freibergs, mūzikas autors Raimonds Pauls.

Šīs izrādes lielā popularitāte lieliski parāda, ko vēlas skatītājs- sarunu par patiesām vērtībām - labestību, ģimeni, Dievu, patiesas emocijas, vienkāršību, cilvēcību, labu aktierspēli.

Izrāde vecākiem, kas vēlas saviem bērniem uzdāvināt ticību brīnumam un pārliecību, ka laba sirds ļauj pārvarēt visus šķēršļus par spīti tam, cik daudz naudas tev makā. Un, protams, bērniem.

Lomās: Marija Bērziņa, Ainārs Ančevskis, Sanita Pušpure, Indra Burkovska, Ilze Rudolfa, Ivars Puga, Voldemārs Šoriņš, Egils Melbārdis, Anta Aizupe, Madara Botmane, Zane Dombrovska, Evija Skulte, Kaspars Dumburs, Juris Jope, Artis Drozdovs, Kaspars Aniņš, Kristians Kareļins, Uldis Norenbergs.