Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Rīgā būs iespējams noskatīties Liepājas teātra iestudējumu “Bezgalīgo stāstu stāsts”

Redakcija
Redakcija

Rīgā būs iespējams noskatīties Liepājas teātra iestudējumu “Bezgalīgo stāstu stāsts”
Foto: Ziedonis Safronovs

14. janvārī Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris, pulksten 13:00 un 19:00 piedāvājot noskatīties izrādi bērniem “Bezgalīgo stāstu stāsts”. Darbu radījusi Rasa Bugavičute, iedvesmojoties no daudzām un dažādām bērnu pasakām. Izrādi pagājušajā sezonā iestudēja režisore Lelde Kaupuža un tā tika nominēta “Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā “Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem”.

Izrādes radošā komanda (scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, horeogrāfe Inga Krasovska, komponists Edgars Mākens, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un video mākslinieks Andris Vētra) radījusi brīnumiem pilnu vidi, jo lielākoties izrādes darbība notiek Iztēles pasaulē, kurā nokļūst galvenais varonis Toms, atverot kādu nebūt ne parastu grāmatu.

Toms nedaudz atšķiras no citiem – viņš daudz lasa grāmatas un viņam ir ļoti spilgta iztēle, tāpēc pārējie bērni mēdz par viņu pasmieties, taču tad, kad Iztēles pasaulei draud briesmas, tās valdniece Sirdsmiera Princese izvēles tieši Tomu par šīs pasaules glābēju! Savā ceļā viņš satiek gan Spīganu, gan Lielo Melno, kuri visādi cenšas traucēt Tomam pildīt viņam uzticēto uzdevumu, gan Malduguni Ta-Dā, kura kļūst par uzticamu Toma ceļabiedru, gan citus Iztēles pasaules varoņus.

Galvenā varoņa Toma lomā iejūtas divi aktieri – Sandis Pēcis vai Pēteris Lapiņš.

“Pārsteidzoša ir jauno aktieru atdeve, arī mikroskopiskās lomiņās spīdinot meistarīgu eleganci, briljantu precizitāti, kuras slīpējumā ieguldīts milzu laiks un griba. Liepājnieku izrāde bērniem ir talantīga un gudra. Tā stāsta par iztēli, kurā iespējams viss, vienlaikus tā var sevī slēpt kā vilinājumu, tā slazdu,” par izrādi rakstījusi kritiķe Ilze Kļaviņa.
Uz izrādi tiek gaidīti mazie un lielie skatītāji, taču to neiesakām bērniem, kas jaunāki par sešiem gadiem.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv.