Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Sācies Liepājas teātra skatītāju balsojums par aktieriem un iestudējumiem

Redakcija
Redakcija

Ik gadu sezonas beigās (jūnijā) Liepājas teātrī norisinās skatītāju balsojums, lai noskaidrotu iestudējumus, kā arī aktierus pirmā un otrā plāna lomās, kurus skatītāji uzskata par labākajiem un mīļākajiem. Šogad, ņemot vērā ierobežoto teātra darbību, balsojums jūnijā nenotika, taču tas – sadarbībā ar „TIAMO grupu” notiks tagad – laika posmā no 22. decembra līdz 10. janvārim. Ņemot vērā apstākļus, balsojums notiks tikai elektroniski. Anketa pieejama Liepājas teātra mājas lapā Liepājas Teātris Liepājas Teātris - Liepājas...

„Skatītāju balsojums Liepājas teātrī notiek jau kopš 2008. gada. Tā ir skaista un ilggadēja tradīcija, kuru negribējām pazaudēt pandēmijas dēļ. Tas ir svarīgs gan skatītājiem, gan nenoliedzami arī aktieriem, jo skatītāju mīlestība ir nepārvērtējama. Parasti tiek balsots par iestudējumiem vienas sezonas ietvaros, šobrīd balsojumā iekļautas izrādes, kas tapušas laika posmā no 2019. gada jūnija līdz šim brīdim – principā tie ir visi iestudējumi, kam bija jānotiek teātra 113. sezonā, bet daļai pirmizrādes tika pārceltas uz šīs – 114. sezonas sākumu,” par balsojumu saka teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Balsojumā iekļauti iestudējumi: „Ķiršu dārzs” (režisore Dita Lūriņa), „Purva bridējs ugunī” (režisors Regnārs Vaivars), „Šekspīrs” (režisors Elmārs Seņkovs), „Mēness neredzamā puse” (režisore Monika Klimaite), „Vienaldzības gadsimts” (režisors Dmitrijs Petrenko), „Pilnīgi svešinieki” (režisors Rolands Atkočūns), „Malыš” (režisors Dmitrijs Petrenko), „Dēmōns” (režisors Viesturs Meikšāns), „Saviļņojums” (režisore Māra Ķimele).

Rezultātu paziņošana notiks 12. janvārī, tie tiks publicēti Liepājas teātra mājas lapā un teātra kontos sociālajos tīklos.
Atgādinām, ka par 112. sezonas novērtētāko jauniestudējumu kļuva Valtera Sīļa iestudējums “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”. Par labākajiem aktieriem skatītāji atzina Agnesi Jēkabsoni, Egonu Dombrovski, Andu Albuži un Mārtiņu Kalitu.