Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvo traģikomēdija „Mīlestības neprāts”

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvo traģikomēdija „Mīlestības neprāts”
Foto: Ziedonis Safronovs

Piektdien, 22. aprīlī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos traģikomēdija “Mīlestības neprāts”, kas veidota pēc franču dramaturga un režisora Žoela Pomrā lugas “Abu Koreju atkalapvienošanās”. Ž. Pomrā ir viena no spilgtākajām un interesantākajām personībām mūsdienu Francijas teātrī, un tieši par šo darbu autors saņēmis visvairāk balvu. Liepājas teātrī izrādi iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Izrādi veido atsevišķi, mūsdienīgi, neliela garuma stāstiņi, kurus visus vieno tēma – mīlestība, līdz ar to skatītāji izrādes laikā izdzīvos daudzu un dažādu varoņu dzīves. Katram aktierim iejūtoties vairākās lomās, skatītājiem tiks piedāvātas gan komiskas, gan sāpīgas, smeldzīgas un pat traģiskas situācijas, un, kā, smejoties komentē aktieris Kaspars Gods, “klasiskus mīlētājus šajā iestudējumā atrast nevarēs”.

Draugi, laulātie, esošie un bijušie mīļākie, irstošas attiecības un tādas, kuras gribas atkal atjaunot, jo mīlestībai ir dažādas sejas, un katrs no mums no tās sagaida, ko citu.

Žoela Pomrā izrādēs telpu un atmosfēru veido mūzika un gaisma, kas būtisku lomu ieņem arī Džilindžera iestudējumā. Kristiana Brektes radīto nemainīgo scenogrāfiju gaismas niansēs izgaismojis Mārtiņš Feldmanis. Kostīmus iestudējumam veidojusi Ilze Vītoliņa.

Izrādē piedalās aktieri – Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Signe Dancīte, Everita Pjata, Anete Berķe, Samira Adgezalova. Katrs no viņiem izspēlēs vairākas lomas.

Izrādi iespējams noskatīties arī 23. un 30. aprīlī, 15. un 29. maijā, kā arī 9. jūnijā.