Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī skatuves gaitas uzsāk Dželsomīno!

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 21. janvārī, Liepājas teātrī valdīs priecīga, jautra un nedaudz melīga atmosfēra, jo savas skatuves gaitas uzsāks puisēns ar skaļāko balsi pasaulē – Dželsomīno. Ar viņa piedzīvojumiem Melu zemē, kurā viņš satiks kaķi Klibiķīti, Melu zemes karali Džakomoni, ātri novecojošo vīru Benvenuto un citus ne mazāk spilgtus varoņus, skatītājus iepazīstinās režisors Ģirts Šolis, kuram šī ir debija Liepājas teātrī. Itāļu pasaku meistara Džanni Rodāri darbu „Dželsomīno Melu zemē” skatuvei piemērojusi dramaturģe Evita Sniedze, kā arī pats režisors.

Izrāde būs ne tikai ļoti muzikāla, atraktīva un smieklu pilna, bet liks ikvienam arī aizdomāties par patiesību un meliem. “Tā kā darbā daudz tiek runāts par melošanu, ceru, ka pēc izrādes bērni gribēs diskutēt ar vecākiem par redzēto – izrāde nebūs didaktiska, taču gribu, lai tā ir ne tikai izklaide, bet arī saturīga un jēgpilna laika pavadīšana,” papildina Ģ. Šolis.

Izrādē piedalās aktieri – Pēteris Lapiņš, Ilze Jura, Anda Albuže, Edgars Ozoliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Gatis Maliks, Armands Kaušelis, turklāt lielākā daļa no viņiem iejūtas vairākās lomās, līdz ar to ikvienam skatītājam – gan lielam, gan mazam būs interesanti vērot aktieru pārvērtības.

Kopā ar režisoru pie iestudējuma veidošanas strādājuši arī scenogrāfs Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece Zigrīda Atāle, video mākslinieks Reinis Pētersons, horeogrāfe Katrīna Albuže, mūzikas un dziesmu tekstu autors Mikus Frišfelds un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrādi iespējams noskatīties arī 24. un 31. janvārī, 18. un 24. februārī, 10. un 29. martā.