Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī nodarbinātākais aktieris – Sandis Pēcis, spēlētākā izrāde – „Precības”

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātrī nodarbinātākais aktieris – Sandis Pēcis, spēlētākā izrāde – „Precības”
Sandis Pēcis


Arī šogad, tuvojoties sezonas noslēgumam, Liepājas teātra darbinieki tikās kopsapulcē, kurā analizēja aizvadītās – 112. sezonas – rezultātus. Noskaidroja spēlētākās izrādes, nodarbinātākos aktierus utt. Ieskaitot viesizrādes, nospēlētas 225 izrādes, teātris viesojies vairākās Latvijas pilsētās – Cēsīs, Siguldā, Rēzeknē, Valmierā, Tukumā, Ventspilī, Rīgā u.c.

Spēlētākās izrādes godu izpelnījusies Sergeja Zemļanska veidotā izrāde “Precības”, kas ir teātra repertuārā jau 3. sezonu – kopumā sezonas laikā tā nospēlēta 17 reizes, otro vietu dala Valtera Sīļa veidotā izrāde “Liepāja - Latvijas galvaspilsēta” un Dž.Dž.Džilindžera izrāde “Polianna” (katra izrādīta 15 reizes), savukārt trešajā vietā Dž.Dž.Džilindžera veidotais iestudējums “Paldies tev, draudziņ!”, kas izrādīts 14 reizes.

112. sezonas nodarbinātākais aktieris ir Sandis Pēcis, kurš uz skatuves kāpis 130 reizes un ieguvis nodarbinātākā aktiera goda 2.sezonu pēc kārtas. Vairāk kā 100 izrādes nospēlējuši arī aktieri – Armands Kaušelis (119), Signe Dancīte (107), Gatis Maliks (104) un Karīna Tatarinova (103).

Šosezon Liepājas teātris atjaunoja Teātra dienas tradīciju, īpaši šiem svētkiem radot koncertuzvedumu “Meklējam aktierus!”, kas skatītāju atsaucības dēļ tiks rādīts arī nākamajā sezonā, savukārt 10 iestudējumi tika spēlēti pēdējo reizi, ieskaitot iemīļoto mūziklu “Pūt, vējiņi!’” un izrādi “Piafa”, kas ilgus gadus bija teātra repertuārā. Pēdējo reizi tika nospēlētas arī izrādes “1984”, “Mūsu pilsētiņa”, “Cilvēks, kas vairās no lifta”, “Mīlestības neprāts”, “51. fotogrāfija”, “Mēnesis uz laukiem”, “LUV” un “Bella Figura”.

Savu 112. sezonu teātris noslēgs ar izrādi “Ķiršu dārzs” Ditas Lūriņas režijā, kas tiks spēlēta 14., 15. un 16. jūnijā.
Īsi pirms 113. sezonas uzsākšanas Liepājas teātris viesosies Dailes teātrī, kur 9. augustā tiks rādīta Ģirta Šoļa veidotā izrāde “Biļete uz Tranaju”, 10. augustā Viestura Meikšāna “Bernardas Albas nams”, savukārt 11. augustā Sergeja Ščipicina “Nākamgad tai pašā laikā” un Dž.Dž.Džilindžera “Paldies tev, draudziņ!”.