Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī top muzikāla izrāde bērniem “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātrī top muzikāla izrāde bērniem “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”
Foto: Edgars Pohevičs

Kā jau ierasts, ik rudeni Liepājas teātris piedāvā jaunu iestudējumu bērniem. Pašlaik režisora Dž.Dž.Džilindžera vadībā notiek darbs pie muzikālās izrādes “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši.

Pasaka par Sniegbaltīti ir viena no tām pasakām, kuru zina gan bērni, gan pieaugušie. Brāļu Grimmu pasaka pirmo reizi publicēta 1812. gadā, pēc tās motīviem veidoti daudzi dramatizējumi un iestudējumi. Nu jau par klasiku kļuvusi 1937. gadā Disneja studijā radītā multiplikācijas filma.

Liepājas teātra izrādes pamatā būs jauns literārais materiāls, kuru pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem radījusi dramaturģe Rasa Bugavičute. Tajā darbosies visi brāļu Grimmu pasakā sastopamie varoņi – jaukā Sniegbaltīte, kura, nokļuvusi rūķīšu namiņā, padarīs viņu ierasto dzīvi daudz krāsaināku, ar savu skaistumu apsēstā Pamāte, kura ik dienu tirdīs Spogulīti, lai izvilinātu no viņa komplimentus u.c., tomēr izrādes akcents tiks likts uz to, kā šo pasaku lasītu mūsdienu bērni.

“Šoreiz, pielāgojot pasakas tekstu mūsdienām, es vairāk centos domāt no bērna skatupunkta, saglabājot stāsta galveno domu, bet visu pārējo padarot mazliet aktīvāku un atraktīvāku. Sniegbaltīte, rūķi, Princis un visi citi, bez kuriem šī pasaka ir neiedomājama, joprojām stāsta mums labi zināmās patiesības, bet klāt pieliktais, lai kļūst par tieši šīs pasakas versijas "ogu",” dramaturģisko materiālu raksturo R. Bugavičute.

Iestudējumam orģinālmūziku radījis komponists Kārlis Lācis, kurš uzsver, ka izrādē būs gan vieglas un bezbēdīgas, gan liriski skumjas dziesmas. “Ceru, ka aktieri šajās dziesmiņās atradīs ko katram tēlam raksturīgu un pievienos klāt savu redzējumu un rozīni.” Dziesmu tekstus radījusi Evita Mamaja.

Sniegbaltītes lomā iejutīsies jaunā Liepājas teātra aktrise Samira Adgezalova, rūķīšus atveidos Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Leons Leščinskis, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers un Armands Kaušelis, pārējās lomās – Sigita Jevgļevska, Rolands Beķeris, Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis.

Izrādei tapt palīdz arī scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Pirmizrāde paredzēta 30. septembrī.