Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris ar diviem iestudējumiem viesosies Rīgā

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātris ar diviem iestudējumiem viesosies Rīgā
Aina no izrādes "Zelta pods"
Foto : Ziedonis Safronovs

4. un 5. jūnijā Liepājas teātris viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī, piedāvājot skatītājiem divus iestudējumus – Sebastjana Tjerī komēdiju “Divi kaili vīrieši” un E.T.A. Hofmaņa laicīgo pasaku pieaugušajiem “Zelta pods”.

Komēdija „Divi kaili vīrieši”, ko Liepājas teātrī iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers, tiks rādīta 4. jūnijā plkst. 15:00.

Alens Krāmers (Gatis Maliks) – nopietns advokāts un uzticīgs vīrs – kādu vakaru pamostas viesistabā kails… blakus savam darba kolēģim (Kaspars Kārkliņš). Ne viens, ne otrs nevar izskaidrot, kā nonākuši šajā situācijā. Kā par nelaimi, abus pieķer arī Alena sieva, un Krāmers ir gatavs izgudrot jebko, lai tikai saglābtu savu laulību. Cenšoties rast atbildes uz jautājumiem, kā abi nonākuši šādā situācijā, viņiem nākas ne tikai pārliecināt apkārtējos, bet arī jāielūkojas pašiem sevī. Kur slēpjas patiesība? Izrādē piedalās arī aktrises Signe Dancīte un Ilze Jura.

Savukārt 5. jūnijā plkst. 18:00 būs iespējams noskatīties 7 “Spēlmaņu nakts” balvām nominēto izrādi “Zelta pods” Jana Villema van den Bosa režijā. Iestudējums Rīgā piedzīvos savu pēdējo izrādi.

E.T.A. Hofmanis ir viens no izcilākajiem vācu romantisma un pasaules literatūras pārstāvjiem, kura daiļrade ir misticisma pilna un kura darbiem raksturīgs reālās un fantāzijas pasaules ciešs savijums. Laikabiedri viņu pat dēvējuši par „Rēgu Hofmani” un ne brīdi nav brīnījušies par Hofmaņa spēju radīt noslēpumainu, rēgainu, sapņiem un vīzijām pilnu pasauli, kura eksistē līdzās realitātei. Šādu pasauli uzbūrusi arī iestudējuma radošā komanda, ne mirkli neļaujot atslābt skatītāju uzmanībai.

Šis ir stāsts par studentu Anselmu, kurš, zaļo čūskiņu dziesmu savaldzināts, iemīlēsies daiļajā Serpentīnā, pat nenojaušot, kādas brīnumu un smieklu pilnas pasaules durvis pavērs šīs jūtas…

Scenogrāfs un video mākslinieks Māris Kalve radījis skatuvisko noformējumu, kurš atrodas nepārtrauktā kustībā un nepārtraukti mainās, te ļaujot skatītājam ielūkoties studenta Anselma istabā, te arhivāra Lindhorsta brīnumu pilnajā mājā, te paklīst pa Drēzdenes ielām vai pakuģot laivā kopā ar izrādes varoņiem.

Studentu Anselmu iestudējumā atveido Rolands Beķeris. „Rolands Beķeris Anselma lomā ir kustīgs un artistisks, viss ķermenis viņam darbojas smalki un jūtīgi kā sejas mīmika,” par viņa atveidoto varoni rakstījusi teātra kritiķe Valda Čakare. Pārējās lomās – Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Edgars Ozoliņš, Everita Pjata, Mārtiņš Kalita, Pēteris Lapiņš, Sigita Jevgļevska, Ilze Jura, Ilze Trukšāne, Anda Albuže, Armands Kaušelis.

Biļetes uz abiem iestudējumiem pieejamas teātrī un Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā.