Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta melodrāma „Lielais Getsbijs”

Redakcija
Redakcija

Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta melodrāma „Lielais Getsbijs”
Foto: Ziedonis Safronovs

Sestdien, 9. janvārī, plkst. 18:00 Liepājas teātrī skatītājiem pēdējo reizi ir iespējams noskatīties melodrāmu „Lielais Getsbijs”. Iestudējumam par pamatu ņemta skatuves versija, kuru pēc Frensisa Skota Ficdžeralda izcilā romāna radījis bulgāru dramaturgs Hristo Boičevs.

„Lielais Getsbijs” ir ne tikai F.S.Ficdžeralda visslavenākais darbs, bet tas tiek uzlūkots arī kā viens no izcilākajiem amerikāņu literatūras darbiem vēsturē. Tāpat kā pārējos darbos, arī šajā, autors licis akcentu uz jaunās un bagātās paaudzes spožumu un postu, tieksmi pēc vieglas dzīves, uzdzīves un izšķērdības.

20. gadsimta 20. gadi bija īpašs laiks – laiks, kad tikko bija beidzies Pirmais pasaules karš; viss, ko šajā laikā vēlējās cilvēki, bija aizmirst kara drūmo noskaņojumu un ļauties uzdzīvei un dažnedažādām baudām. Tieši par šādiem cilvēkiem lielākoties savos darbos runāja Ficdžeralds, akcentējot viņu bagātību, dīkdienību, vēlmi pēc izpriecām un absolūtu bezmērķīgumu. Šādi – jauni, skaisti un bagāti ir arī Deizija un Toms Bjūkeneni (Anete Berķe un Kaspars Gods), kas savu dzīvi vada pārticībā, regulāri apmeklē vai paši rīko dažādas ballītes un ne par ko daudz neprāto, līdz brīdim, kad Deizijas dzīvē atgriežas Džejs Getsbijs (Edgars Pujāts). Lai arī viņš strauji guvis panākumus un labklājību, Getsbijs ir vienīgais, kurš skaidri zina savu mērķi – atgūt Deizijas sirdi, jo tieši Deizija ir sieviete, kuru viņš pirms vairāk nekā pieciem gadiem noskūpstījis un nav spējis aizmirst.

Šī ir izrāde par sapņiem, ilgām un jūtām, kurām laiks neko nav spējis padarīt; atklāts paliek tikai jautājums, vai patērētāju sabiedrībā šādai mīlestībai vēl ir vērtība?

Izrādē piedalās arī aktieri – Egons Dombrovskis, Signe Ruicēna, Edgars Ozoliņš, Ilze Jura, Everita Pjata, Laura Jeruma, Leons Leščinskis, Kaspars Kārkliņš, Rolands Beķeris.

Izrādi „Lielais Getsbijs” 2014. gada pavasarī Liepājas teātrī iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers.