Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris jau trešo gadu aicina uz Atvērtā teātra dienu

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 9. augustā, turpinot Atvērtā teātra dienas tradīcijas, Liepājas teātris vērs durvis visiem liepājniekiem un pilsētas viesiem, aicinot iepazīt teātra aizkulises, kuras ikdienā skatītājiem nav pieejamas. Teātris būs atvērts no plkst. 11:00 līdz 16:00 (visi pasākumi šajā laikā – bez maksas), bet plkst. 18:00 skatītāji tiek aicināti noskatīties Sergeja Zemļanska veidoto kustību izrādi bez vārdiem „Indulis un Ārija”, kas saņēmusi 3 „Spēlmaņu nakts” nominācijas t.sk. „Gada lielās formas izrāde”.

No plkst. 11:00 līdz 16:00 teātrī notiks dažādas aktivitātes, ģimenes aicinātas teātri apmeklēt ar bērniem – mazākajiem apmeklētājiem no plkst. 11:00 līdz 15:00 būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, ko organizēs „Krāsu karuselis”. Tā kā šosezon mazajiem skatītājiem tiks iestudēta izrāde „Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”, bērni izrādes gaidās varēs izgatavot gan Sniegbaltīti, gan rūķīšus, gan ļaunās pamātes noburtos ābolus u.tml.

Iepriekšējos gados vislielāko interesi apmeklētājos izraisīja ekskursijas pa teātri gida pavadībā – arī šogad tādas tiks piedāvātas. Katru stundu no plkst. 11:00 līdz 15:00 notiks ekskursijas latviešu valodā, bet teātris aicina arī pilsētas viesus, piedāvājot stāstījumu arī angļu (plkst. 12:00) un krievu (plkst. 13:00) valodās. Lūgums uz ekskursijām ierasties vismaz piecas minūtes pirms to sākuma.

Apmeklētāji varēs arī tuvāk aplūkot repertuārā esošo un jau norakstīto izrāžu kostīmus izstādē, kas būs ierīkota Skatītāju foajē, savukārt Šampanieša zāles fotostūrītī no plkst. 13:00 līdz 15:00 varēs nofotografēties ar teātra rekvizītiem; darbosies arī teātra kafejnīca.

„Kā ierasts, teātris sezonu uzsāks septembrī, bet esam novērojuši, ka arī vasarā skatītāji labprāt apmeklē kādu izrādi, sevišķi, ja pirms tam ir bijusi iespēja izstaigāt teātra aizkulises,” stāsta mārketinga direktore J. Skoraja. „Šogad esam izvēlējušies parādīt brīnišķīgo kustību izrādi „Indulis un Ārija”; tā kā tajā nav vārdu, bet vien kustības, izrāde ir piemērota ikvienam, arī ārvalstu tūristiem, kas šajā dienā viesosies pilsētā. Tā ir unikāla iespēja iepazīties ar teātri, jo šī izrāde runā visiem saprotošā – sirds valodā. Esam sagatavojuši izrādes satura izklāstu gan krievu, gan angļu valodās, tāpēc gaidīsim uz izrādi ikvienu.”

Iestudējuma darbība risinās kuršu brīvības cīņu laikā 13. gadsimtā, kad viņus vēlas pakļaut gan vācieši, gan lietuvieši. Kara apstākļos uzplaukst kuršu vadoņa Induļa un vācu bruņinieku vadoņa meitas Ārijas mīlestība, kurai jāstājas pretī tautu naidam, karam, aizspriedumiem un atšķirīgajai reliģijai.

Pēc izrādes skatītāji varēs tikties ar izrādes varoņiem – galveno lomu atveidotājiem – Mārtiņu Kalitu, Lieni Gravu un citiem – un saņemt no viņiem autogrāfus. Biļetes uz izrādi vēl pieejamas!

Liepājas teātris Atvērtā teātra dienu rīko jau trešo gadu pēc kārtas – katru gadu pulcējot gandrīz 1000 interesentus.

Tiksimies Liepājas teātrī arī šogad!