Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris sāk biļešu tirdzniecību uz maija izrādēm!

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātris izsludinājis maija izrāžu repertuāru un sāk biļešu iepriekšpārdošanu teātra, kā arī visās Biļešu paradīzes kasēs. Maijā skatītāju vērtējumam un priekam tiks nodotas divas pirmizrādes – klasiskā pasaka netradicionālā skatījumā „Sarkangalvīte” un izrāde pusaudžiem „Pavasara atmoda”.

Brāļu Grimmu pazīstamo pasaku „Sarkangalvīte” iestudē gados jauna, talantīga komanda - režisors Valters Sīlis, mākslinieks Uģis Bērziņš, dramaturgs Jānis Balodis un komponists Edgars Raginskis.
„Šī pasaka, iespējams, ir tik ļoti iemīļota, jo viņa pastāsta par pasauli tādu, kāda tā ir – bīstama, bet arī ļoti skaista. Un tieši šo vēstījumu gribas nodot bērniem ar šo izrādi,” stāsta Valters Sīlis.
Izrādē leļļu tēlos iejutīsies aktieri Dace Vītola, Audra Pētersone un Anrijs Sirmais.
Pirmizrāde teātra Mazajā zālē 10.maijā!

Gatavojot izrādi „Pavasara atmoda”, režisors Ivars Lūsis turpina sev un sabiedrībai nemainīgi aktuālo jauniešu integrācijas problēmu pieaugušo pasaulē. Viņš ir viens no retajiem režisoriem Latvijā, kurš grib un spēj saistoši iestudēt izrādes jaunatnei un runāt par tai aktuālajām tēmām.

„Pavasara atmoda” ir vācu dramaturga Franka Vēdekinda 1901.gadā tapusi luga, kas iecerēta kā mūsdienīga pasaka tīņiem un viņu vecākiem, kā stāsts par pasaules un sevis izzināšanu, sevis un līdzcilvēku iepazīšanu. Izrādē vieglā un rotaļīgā formā tiks runāts par seksualitāti, kura, ja reizēm netiek laicīgi apzināta, var izvērsties diezgan postošās lietās. Tāpat tiks akcentētas jauniešu un vecāku sasvstarpējās attiecības, atklātības un uzticēšanās nozīme.

Izrādē, kurā leļļu nebūs, lomās redzēsim aktierus Daumantu Švampi, Miķeli Žideļūnu, Lienīti Osipovu, Danu Lāci, Edgaru Kaufeldu, Daci Vītolu, Santu Didžus un daudzus citus.
Pirmizrāde teātra Lielajā zālē 17.maijā!

Maijā teātra repertuārā arī jau zināmās izrādes – „Pepija Garzeķe”, „Divas Lotiņas”, „Ērkšķrozīte”, „Pīļu namiņa noslēpums”, jauniestudējumi – „Ronja – laupītāja meita”, „Trakulīte sandalīte” un daudzas citas. Visiem, kas vēlas redzēt populāro izrādi „Joka pēc alfabēts”, patlaban vēl ir iespēja iegādāties biļetes.

Vairāk par izrādēm Latvijas Leļļu teātra mājas lapā Latvijas Leļļu teātris - Prieks, no kura...

Latvijas Leļļu teātris. Prieks, no kura neizaug! Laiks, kuru neaizmirst!