Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Leļļu teātrī savas briesmīgākās lomas izspēlēs Kentervilas spoks

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātra krievu trupa šobrīd nonākusi ļoti profesionālās rokās – ar viņiem pie Oskara Vailda „Kentervilas spoka” iestudējuma šobrīd aktīvi strādā Leļļu teātrim jau pazīstama radošā komanda - režisore Nadežda Aleksejeva, mākslinieks/ scenogrāfs Igors Semjonovs, kā arī mūzikas autore Tatjana Bobrova, kuri ikdienā darbojas Novgorodas bērnu un jauniešu teātrī „Malij”.

Šī tandēma veikumu Latvijas (un ne tikai) skatītāji varēja un joprojām var novērtēt noskatoties teātra aktīvā repertuāra izrādi „Snaudošā pūķa pasaka” (latviešu trupā), kas 2012. gadā ieguva 2. vietu 3. Starptautiskajā leļļu teātru festivālā "Eurofest 2012" Slupskā, Polijā. Jaunajā iestudējumā „Kentervilas spoks” piedalās aktieri Lilija Sūna, Olga Larina, Jūlija Meščerjakova, Elīna Feofanova, Aleksandrs Jonovs un Vladimirs Svoboda.

Nadežda Aleksejeva stāsta par topošo izrādi: „Viena no raksturīgākajām Oskara Vailda īpašībām — spēja nopietnajā saskatīt jocīgo un jocīgajā — nopietno. O. Vailda „Kentervilas spoks” ir amizants nopietnā un nenopietnā sajaukums, kurā it kā dominē nenopietnais. Taču Vailds nebūt nav nenopietns, aiz šīm šķietamajām nenopietnībām ir asprātīgs stāsts, kas mums pastāsta rūgtu un nopietnu patiesību par nelaimīga spoka likteni. Šis ir labs materiāls, kurā parādīt bērniem, kā neļauties bailēm no nezināmā, neparastā. Ne vienmēr „ļaunais” tāds patiešām ir! Ļaunumam atdarīt ar ļaunu nav pareizi! „Labais” ir stiprāks par „slikto”! Šajā darbā satiekas pieaugušo un bērnu pasaule, jaunā un vecā pasaule.

Izrādē likts akcents uz to, cik svarīgi būt uzmanīgam, draudzīgam, pacietīgam un atsaucīgam. Mēs runāsim arī par to, ka palīdzīgu roku grūtā brīdī var sniegt tas, no kura tu vismazāk to sagaidi.

Pirmizrāde gaidāma jau 6. decembrī!
Tuvākās izrādes 24. decembrī un 18. janvārī.
Biļetes iegādājamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.
Vairāk informācijas par izrādēm www.lelluteatris.lv.