Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Izrāde jauniešiem un pieaugušajiem PAVASARA ATMODA jau šonedēļ

Redakcija
Redakcija

Režisora Ivara Lūša iestudēto izrādi jauniešiem un pieaugušajiem nemaz nevar redzēt tik bieži – apmēram reizi mēnesī tā tiek iekļauta repertuārā un uz to tiek gaidīti skatītāji no 14 gadu vecuma.

Franka Vēdekinda luga „Pavasara atmoda” tapusi tālajā 1901. gadā, bet tās stāsts vēl joprojām ir mūsdienīgs – apkārtējās pasaules un sevis izzināšana, sevis un līdzcilvēku iepazīšana.
„Pavasaris ir laiks, kad mostas daba, līdz ar to arī cilvēks- izrādes galvenie varoņi ir tīņu vecumā- savā „dzīves pavasarī”, kad viņi atplaukst, viņos mostas dziņas, kas varbūt vakar vēl bija svešas. Izrādē tiek runāts par seksualitāti, kura, ja reizēm netiek, laicīgi apzināta, var izvērsties diezgan postošās lietās. Tāpat ļoti liels akcents likts uz jauniešu un vecāku sasvstarpējajām attiecībām- cik ļoti svarīga nozīme ir atklātībai un mākslai uzticēties”, stāsta režisors.

Izrādes radošo komandu veido arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš un tērpu māksliniece Ieva Veita. Viņu radītajā vizuālajā noformējumā organiski apvienojas scenogrāfijas lakoniskums, 19./20.gs.mijas simbolisms, un Vakareiropai raksturīgi, etnogrāfisko motīvu iedvesmoti tērpi. Izrādes mūzikas autors ir komponists Silvestrs Zemgals, kurš veidojis arī izrādes „Neaiztiec mani!” skanisko noformējumu.

Izrādē lomās redzami aktieri - Daumants Švampe, Miķelis Žideļūns, Edgars Kaufelds, Aleksandrs Jonovs, Artūrs Putniņš, Lienīte Osipova, Dana Lāce, Santa Didžus, Valdis Vanags, Laila Kirmuška, Aleksandra Bruner, Jūlija Meščerjakova, Audra Pētersone un Pēteris Šogolovs.

„Pavasara atmoda” pirmizrāde notika 17.maijā.

NORISES VIETA: Latvijas Leļļu teātris (Kr.Barona ielā 16/18), Lielā zāle.

BIĻEŠU CENA visās Biļešu Paradīzes kasēs UZRĀDOT SKONIEKU UN STUDENTU APLIECĪBAS – 4 LVL!

Vairāk informācijas - Sākums » Latvijas leļļu teātris