Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Pēc notikumiem bagātas jubilejas sezonas Leļļu teātris devies vasaras brīvdienās

Latvijas Leļļu teātris noslēdzis savu 70. jubilejas sezonu, kas bijusi īpaši darbīga un notikumiem bagāta – iestudētas ne tikai jaunas izrādes, bet īstenoti arī daudzi teātra vēsturē nozīmīgi projekti.

Leļļu teātra repertuāru šosezon papildinājušas 10 jaunas izrādes (sešas latviešu un četras krievu trupā), ko iestudējuši režisori Vija Blūzma, Māris Koristins, Edgars Niklasons, Laila Kirmuška, Ģirts Šolis, Nadežda Aleksejeva (Krievija), Dmitrijs Petrenko un Edgars Kaufelds. Kopumā nospēlētas 594 izrādes (68 no tām Latvijas reģionos), ko apmeklējuši vairāk nekā 77 700 skatītāji.

Atzīmējot 70. dzimšanas dienu, pirmo reizi izdota Latvijas Leļļu teātra pirmizrāžu hronoloģija sākot ar tā pirmsākumiem 1944. gadā, kā arī nolasīts lekciju cikls par Leļļu teātra vēsturi. Pirmo reizi izveidota arī ceļojošā leļļu izstāde „Leļļu stāsti”, kuras ietvaros lelles no vēsturiskām teātra izrādēm bija aplūkojamas daudzviet Latvijā - Krustpilī, Gulbenē, Ventspilī, Ogrē, Cēsīs, Talsos, Saldū, Jelgavā, Bauskā un Salaspilī. Lai pateiktos saviem skatītājiem, sezonas gaitā teātrī notikuši dažādi pasākumi ģimenēm – teātra fotologo veidošana, „Goda lelles” vēlēšanas, „Jubilejas svētku” koncerts, kā arī bijušas apskatāmas izstādes „Mūžs kā pasakā – Margaritas Stārastes pasaule” un Arnolda Burova 100-gadei veltītā ekspozīcija (sadarbībā ar Latvijas kinematogrāfistu savienību). Jubilejas sezonas noslēgumā klajā nācis Leļļu teātra CD „34 krāsas dziesmās”, kurā apkopota mūzika no senām un ne tik senām teātra izrādēm.

Teātra jaunajā, 2015./2016. gada sezonā, kas sāksies 8. augustā, plānoti jauniestudējumi gan latviešu, gan krievu valodā. Jau septembrī skatītājus priecēs veselas trīs pirmizrādes. Latviešu trupā tiks iestudētas izrādes „Kur ņemt vienu apkampienu?” (režisore Laila Kirmuška) un „Kentervilas spoks” (režisore Nadežda Alekesejeva), savukārt krievu trupā – „Septiņi kazlēni un vilks” Valda Pavlovska režijā. Plānota sadarbība arī ar režisoriem Dmitriju Petrenko, Janu Vilemu van den Bosu, Ģirtu Šoli un Edgaru Niklasonu.

Lai arī teātra kase līdz 19. jūlijam ir slēgta, biļetes uz augusta un septembra izrādēm iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties citās „Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās vai internetā – Biļešu Paradīze No 20. jūlija kase atsāks strādāt ierastajā darbalaikā: darba dienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 18:00, bet sestdienās un svētdienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 17:00.