Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Lugu konkursā „Brēmenes muzikanti” uzvar Ivara Lūša darbs

Redakcija
Redakcija

Šodien, 19. septembrī, tika noskaidroti Latvijas Leļļu teātra izsludinātā pilna apjoma lugu konkursa „Brēmenes muzikanti” rezultāti. Par uzvarētāju kļuvusi Ivara Lūša rakstītā luga.

Konkursam kopumā tika iesniegtas 14 lugas, no kurām viena neatbilda konkursa Nolikumam, tāpēc tālākam izvērtējumam tika nodoti 13 darbi. Visi tika vērtēti anonīmi.

„Esam patīkami pārsteigti, ka uzvarējušās lugas autors ir labi zināmais režisors un aktieris Ivars Lūsis. Tagad arī saprotams, kāpēc darbs ir tēlains, notikumu attīstība tajā - spraiga, un dialogi – asprātīgi: luga pašos pamatos veidota no režisora-inscenētāja pozīcijām, turklāt tā atbilst visiem konkursa kritērijiem. Arī par režisora izvēli, kurš iestudēs šo darbu, šajā gadījumā galva nebūs jālauza,” atklāj Latvijas Leļļu teātra galvenā režisore Vija Blūzma.

Jāatgādina, ka Ivars Lūsis - viens no retajiem režisoriem Latvijā, kurš grib un spēj saistoši iestudēt izrādes jaunatnei un runāt par tai aktuālajām tēmām, Latvijas Leļļu teātrī veiksmīgi debitēja pagājušajā sezonā ar provokatīvo drāmu jauniešiem „Neaiztiec mani!”.

I. Lūša luga „Brēmenes muzikanti”, saskaņā ar konkursa Nolikumu, Latvijas Leļļu teātra repertuārā tiks iekļauta 2013./2014. gada sezonā.

Darbus vērtēja Latvijas Leļļu teātra izveidotā Repertuāra padome: Leļļu teātra valdes loceklis Vilnis Beķeris, teātra zinātniece, profesore Valda Čakare, kā arī Leļļu teātra radošais personāls: galvenā režisore Vija Blūzma, režisors Māris Koristins, mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītāja, teātra zinātniece Rūta Petrauska, māksliniece-inscenētāja Anita Znutiņa-Šēve, uzvedumu daļas vadītājs Raimonds Bārbals, galvenā administratore Linda Zariņa un sabiedrisko attiecību vadītāja, muzikoloģe Ieviņa Ancena.

Saskaņā ar konkursa Nolikumu, lugas sižeta pamatā autoriem bija jāizmanto brāļu Grimmu slavenā pasaka „Brēmenes muzikanti”, ietverot pasakas galvenos tēlus, to attiecības un sižeta pagriezienus.

Konkursam pieteikto lugu vērtēšanā tika ņemta vērā darbu oriģinalitāte, literārās un dramaturģiskās kvalitātes, piemērotība muzikālās izrādes iestudēšanai, atbilstība leļļu teātra specifikai, kā arī piemērotība bērnu un jauniešu auditorijai vecumā no 3 gadiem.

Informāciju sagatavoja:
Ieviņa Ancena
Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja