Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātrim šodien aprit 69 gadi!

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātrim šodien aprit 69 gadi!
Latvijas Leļļu teātra direktors Vilnis Beķers dala svētku kliņģeri

Latvijas Leļļu teātrim šodien, 4.oktobrī, aprit 69 gadi un par godu dzimšanas dienai teātra darbinieki tika cienāti ar svētku kliņģeri.

Uz svētku brīdi teātra kafejnīcā sapulcējās gan aktieri, gan leļļu mākslinieki, gan administrācija. Pēc direktora Viļņa Beķera īsas, svinīgas uzrunas, lielais svētku kliņģeris tika sadalīts 40 gabalos un kopīgi notiesāts.

Leļļu teātra aizsākumi meklējami 1942. gadā, kad kara laikā Krievijas pilsētā Ivanovā tika izveidots Latvijas PSR Valsts Mākslas ansamblis. Tā sastāvā radās leļļinieku grupa, kas sniedza priekšnesumus evakuētajiem Latvijas iedzīvotājiem un karavīriem.

1944. gada 4. oktobrī tika dibināts Latvijas PSR Valsts leļļu teātris, tā pirmie vadītāji ir dzejniece Mirdza Ķempe un rakstnieks un tulkotājs Jānis Žīgurs. Neilgi pēc dibināšanas teātra rīcībā tika nodotas bijušā kinoteātra „Radio Modern” telpas K. Barona ielā.

Šobrīd viena no teātra prioritātēm, ir gatavošanās nākamajai – jubilejas sezonai, kuras ietvaros plānota virkne 70.dzimšanas dienai veltītu pasākumu.