Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Lietuviešu bērni ar ovācijām uzņem „Divas Lotiņas”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Leļļu teātra izrāde „Divas Lotiņas” izpelnījusies bērnu ovācijas un bravo saucienus 21. Starptautiskajā leļļu teātru festivālā Kauņā. Neskatoties uz to, ka mazie skatītāji izrādi varēja saprast tikai ar tulka starpniecību, režisora Ģirta Šoļa un Leļļu teātra aktieru kopdarbs viņus patiesi aizrāvis.

Jau trīs sezonas šī izrāde, kam pamatā Ēriha Kestnera pazīstamais stāsts par dvīņu meitenīšu slepeno ģimenes apvienošanas plānu, ir viens no skatītāju iecienītākajiem iestudējumiem. Režisora un aktieru – Santas Didžus, Danas Lāces un Valda Vanaga - darbu novērtējuši arī teātra kritiķi, izvirzot „Divas Lotiņas” „Spēlmaņu nakts 2012/2013” balvai kategorijā „Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”.

Latvijas Leļļu teātra izrāde Kauņas leļļu teātrī tika rādīta starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā - 1. jūnijā. 21. Kauņas Starptautiskajā leļļu teātru festivālā, kas norisinājās no 29. maija līdz 2. jūnijam, šogad bija iespēja noskatīties ap 20 profesionālu leļļu teātra trupu izrādes. Dalībnieku vidū bija teātri no Japānas, Francijas, Nīderlandes, Beļģijas, Slovēnijas, Baltkrievijas un citām valstīm.