Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Izrādes „Jampadracis Ziemassvētkos” panākumi

Redakcija
Redakcija

Visa decembra garumā Latvijas Leļļu teātra aktieri Dana Lāce un Daumants Švampe kopā ar saviem kolēģiem apciemoja bērnus visdažādākajās Latvijas vietās. Viņu iedzīvinātie tēli – ragana, ziemassvētku vecītis, lācis, vāveres un citi – no izrādes „Jampadracis Ziemassvētkos” priecējuši vismaz 1500 bērnus Aucē, Ludzā, Varakļānos, Degumniekos, Kuldīgā, Dagdā, Saldū, Skrundā, Dundagā un Stendē.

Kā atzīst paši aktieri, režisora Edgara Kaufelda jaunā izrāde visur sagaidīta ļoti atsaucīgi, ar aktīvu bērnu iesaistīšanos, smiekliem un jautrību.

„Tiesa gan, tur, kur bija sanākuši gados jaunāki skatītāji, raganas tēls dažu labu arī sabiedēja,” smejoties stāsta Dana Lāce un atzīst, ka spēlēšana tik daudzās dažādās vietās, rada atšķirīgas izjūtas, bet visvieglāk tomēr esot spēlēt savā dzimtajā Leļļu teātrī Rīgā. „Viss, protams, atkarīgs no skatītājiem,” viņa piebilst.
Papildus spēlēšanas priekam izrāžu tūre aktieriem sniegusi arī iespēju paceļot pa Latviju un izbaudīt sniegotos dabas skatus.

Režisors Edgars Kaufelds atzīst, ka bērnu atsaucība un aktīvā iesaistīšanās sagādājusi viņam prieku un pārliecību par to, ka izrāde radījusi skatītājos īsto un vajadzīgo svētku sajūtu. „Lai šīs sajūtas nosēžas un tad jau būs vēl...,” viņš piebilst.

Izrādes „Jampadracis Ziemassvētkos” tūre pa Latviju notika ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu, kas ir pastāvīga tradīcija un kuras ietvaros uz Latvijas reģioniem tiek vestas izrādes, bez maksas tās piedāvājot noskatīties bērnu namu, sociālo palīdzības centru, maznodrošināto un daudzbērnu ģimeņu bērniem, kā arī ikvienam interesentam.

Latvijas Leļļu teātris. Prieks, no kura neizaug! Laiks, kuru neaizmirst!