Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Uz skatuves atgriežas iemīļotie varoņi Pauks un Šmauks

Redakcija
Redakcija

22. martā plkst. 16:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks mūzikla Paukojam un šmaukojam izrāde, kas priecēs gan pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, gan viņu vecākus, - ikvienu, kam patīk bērnības draiskulību pilnās atmiņas. „Izrāde ir atgriešanās pie klasiskām vērtībām, lustīga uzlādēšanās, izdziedāšanās prieks un labestība – pat nerātnībās un negaidītos bērnišķīgos eksperimentos. Skanēs visiem labi pazīstamās izcilā melodiķa Arvīda Žilinska bērnu dziesmiņas jaunās skaņās un Alberta Kivlenieka dzirkstošā kustību horeogrāfijā. Izrāde, skatoties no bērna prizmas, ļaus saprast pamatvērtības - izpalīdzība, draudzība, godīgums, brāļu attiecības,”Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Paukojam un Šmaukojam ir nebēdnīgi muzikāla izrāde Brodveja stilā, dziesmu spēle bērniem, kurā trakulīgo ideju ģenerators Pauks un viņa draugs, gudrinieks Šmauks, kas dzīvo Ozolaines mežā, labu gribot, nemitīgi pastrādā kādas blēņas. Zaķēniem dzīve mežā ir jautra, dulluma un pārsteigumu pilna, un, lai arī kādam nedarbam seko bāriens, – viss galu galā beidzas labi un viņiem tiek piedots!

Izrāde veidota pēc Enīdas Blaitonas populārās pasakas “Pauks un Šmauks” motīviem. Tajā skanēs Arvīda Žilinska bērniem veltītie dziesmu hiti, tādi kā “Rīta rosme”, “Dziesmiņa par mīļo māmiņu”, “Kaķīts mans”, “Dziesma par slinko Jānīti”, “Pulkstens deviņus jau zvana” un vēl citi.

Lomās Valērija Koļago, Laura Purena, Emīls Kivlenieks, Artūrs Mangulis, Kārlis Rūtentāls, Sabīne Krilova, Anastasija Dolgoņenko, Tatjana Kopača, Megija Krista Strautmane, Artūrs Zvirbulis, Andris Kipļuks, Inmārs Sikle, Lauma Priedīte un Operetes orķestra grupa džeza pianista Madara Kalniņa vadībā.

Režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs Oskars Dreģis, producente Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs un internetā. Atlaides kolektīviem no 20 personām, daudzbērnu ģimenēm, uzrādot "3+ ģimenes karti", pensionāriem, invalīdiem.

Izrādes garums – 1 stunda 10 minūtes.