Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Operetes festivālā notiks muzikālās dziesmu spēles “Karlsons” pirmizrāde

Redakcija
Redakcija

15.jūlijā plkst. 13.00 Tinūžu tautas namā “Kraujas”, 10 minūšu attālumā no Ikšķiles centra Operetes festivāla ietvaros notiks muzikālās piedzīvojuma spēles “Karlsons” pirmizrāde. Režisors Valdis Lūriņš. Pirms izrādes no plkst. 12.00 tautas nama pagalmā notiks radošās darbnīcas bērniem.

.........................................................................................................................................................
Par gaidāmo pirmizrādi stāsta iestudējuma režisors Valdis Lūriņš: “Karlsons – atraktīva, asprātīga luga par pieaugušo un bērnības krāsaino fantāziju pasauli ar noslēpumu, jo daudzi ir mēģinājuši minēt Karlsona mīklu - kas viņš īstenībā ir; Brālīša fantāzija vai tiešam reāla būtne? Šīs iestudējums ir labs izaicinājums jauniem operetes māksliniekiem. Kā formulējis Ērihs Kestners – īsta pasaku grāmata ir domāta bērniem no astoņiem līdz astoņdesmit gadiem. Mēs arī pieturēsimies pie šīs domas izrādē”.

Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes mūzikla motīviem. Galvenajās lomās: Karlsons - Agris Krapivņickis, Brālītis – Valērija Koļago. Izrādē piedalīsies Latvijas Operetes fonda jaunie solisti Emīls Kivlenieks, Laura Purena, Sabīne Krilova, Laima Krīgre, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Anastasija Vorobjova un Madara Kalniņa džeza ansamblis. Festivāla režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece – Juta Ķimmenīte, mākslinieciskā vadītāja un producente Agija Ozoliņa-Kozlovska.

„Brālītis un Karlsons” ir vēl viens stāsts par mīlestību, kas dziedē sirdis un cilvēku savstarpējās attiecības. Par ticību un sapņu piepildījumu, spēju pieņemt un uzticēties. Rotaļu un prieka pilna izrāde ar talantīgu muzikālu un horeogrāfisku noformējumu, kas uzrunās gan bērnus, gan viņu vecākus. Domāju, katrā no mums mīt gan Brālītis, kurš vienmēr meklē īstu sirdsdraugu, gan Karlsons, kurš, manuprāt, simbolizē dažādu nebēdnību un pat netikumu kopumu, kas reizēm padara dzīvi vienkāršāku”, stāsta Brālīša tēla atveidotāja Valērija Koļago, kas pazīstama arī no Latvijas Operetes fonda iestudējumiem “Balle Savojā”(Deizija) un izrādes bērniem “Paukojam un Šmaukojam” (Pauks). Valērija Koļago ir Latvijas Nacionālā Operas un baleta teātra un Operstudijas „Figaro” māksliniece. Atveidojusi lomas E. Humperdinka „Ansītis un Grietiņa”, Sūrmja loma J.Kalniņa operā „Lolitas brīnumputns”; A.Pjacolla „ Maria de Buenosaires”, Ž.Offenbaha „Orfejs Pazemē” u.c.

“Karlsona varoņi būs kā uzzīmēti uz papīra, tikai dzīvi un kustīgi, jautri un dzīvespriecīgi. Tāpēc viņu tērpi būs krāsaini kā konfekšu papīrīši, kas raksturo katra varoņa īpašo uzdevumu”, stāsta kostīmu māksliniece Juta Ķimmenīte, veidojot katra individuālā un neatkārtojamā tēla nianses, kas caur kostīmu valodu ļaus mums iepazīt varoņu pasaules uztveri un sapņus.

Pirms izrādes nule kā renovētajā Tinūžu tautas namā no plkst. 12.00 bērnus gaidīs daudzveidīgaas radošās darbnīcas ar klauniem, fotostūrīti, spēlēm un citi pārsteigumi.

Otrais Operetes festivāls Ikšķilē notiks 14. un 15.jūlijā. Gaidāmi daudzveidīgi koncerti, viesi no Austrijas, Grieķijas, Japānas, Brazīllijas, Serbijas un pirmizrāde bērniem muzikālai piedzīvojumu spēlei „Karlsons” un festivāla kulminācijā 15. jūlijā plkst. 20.00 renovētajā Ikšķiles brīvdabas estrādē gaidāms Operetes festivāla GALĀ koncerts, kur skanēs skaistākās operešu melodijas. Koncertā piedalīsies viessolisti no Itālijas un Polijas, kā arī Latvijā iemīļotie solisti - Sonora Vaice, Anta Jankovska, Dainis Skutelis, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Laura Purena, Jānis Misiņš. Spēlēs Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā. Festivāla izskaņā – valšu vakars, kurā ikviens varēs ļauties valša un polkas dejas valdzinājumam orķestra pavadījumā. Operetes festivālu rīko Latvijas Operetes fonds sadarbībā ar Ikšķiles novada domi. Festivālu atbalsta VKKF un SIA BOSCH Latvia.

Latvijas Operetes fonds apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Latvijā Operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu, orķestri un telpām.

Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs, bilesuparadize.lv un Ikšķilē, kafejnīcā "Rūberts", Daugavas prospektā 67, tālr.: 29 150 809. Biļešu cenas no 1 līdz 25 EUR. Pērkot biļetes “Biļešu Paradīze”, kasēs atlaides grupām un daudzbērnu ģimenēm, reģistrējot un uzrādot "3+ ģimenes karti".