Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Uzsākta tirdzniecība uz vienīgo operetes “Jautrā atraitne” izrādi Rīgā

Redakcija
Redakcija

17.aprīlī plkst.16 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” vienīgo reizi šajā sezonā Rīgā būs iespēja noskatīties par „operešu karalieni” dēvēto pasaulslaveno Franča Lehāra opereti „Jautrā atraitne”. Solisti: Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Trīs Latvijas tenori u.c. Izrādē piedalās arī Operetes orķestris.

... Reiz kāds jauns puisis iemīlēja skaistu meiteni, un viņi būtu dzīvojuši laimīgi kopā, taču jauneklis bija no bagātas ģimenes, bet viņa izredzētā – vienkārša zemnieku meitene, tāpēc jaunekļa vecāki iebilda pret viņu laulībām. Bet šī meitene apprecēja tās zemes bagātāko cilvēku. Jauneklis pameta savu dzimteni un devās uz Parīzi. Tā gāja gadi, un reiz... Parīzē sūtniecības pieņemšanā konsuls, barons Zeta, pavēsta satriecošu ziņu: Parīzē ieradusies Hanna Glavarī, Kalnuzemes bagātākā atraitne! Viņa nolēmusi šeit atrast sev jaunu vīru. Ja Hanna iemīlēsies kādā no francūžiem, un, izņems visu savu naudu no Kalnuzemes bankas, tad valsts, kas bankrotēs... Tā ir katastrofa!

Visas šīs kaislības izdziedās un izspēlēs dziedātāja Anta Jankovska (Itālija/ Hanna Glavarī), Emīls Kivlenieks (franču diplomāts Rosiljons), Nauris Indzeris (Danilo), Marlēna Keine Valensjenna), Trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs; Inese Jasmane-Rūrāne, Inguna Švāne, Andris Lapiņš, Imants Erdmans un Jānis Kirmuška. Izrādē piedalīsies arī Operetes orķestris, koris un dejotāji, diriģents Guntars Bernāts.

“No operetes sagaidām vieglumu, spožumu, eleganci, romantisku mīlas stāstu valdzinājumu, jautrību, humoru, skaistas balsis, krāšņus tērpus, dzirkstošu darbību. No dziedātājiem tā paģēr universālu skatuves meistarību, kas ietver arī dejošanu un runāšanu, turklāt — nesamākslotā intonācijā. Tāpēc pat operdīvām pirmā pieredze operetē ir pārbaudījums. Par laimi, Sonoras Vaices sniegumā tas nav jūtams. Dabiskā šarma un dzīvīgā temperamenta dēļ viņa jautrās atraitnes tēlā un operetiskajā atmosfērā jūtas kā zivs ūdenī. Hannas Glavarī loma piestāv Vaices spodrajam soprānam, kura skanīgumu nenoslāpē pat Ziemeļblāzmas zāles sausā akustika. Turklāt dziedātāja šobrīd vokāli ir lieliskā formā, kas ļauj brīvi dzīvot tēlā, niansēti un ar baudu koķetēt un nekoncentrēties tikai uz kārtējo gaidāmo augstāko noti,” pēc operetes pirmizrādes recenzijā rakstīja laikraksta “Diena” muzikoloģe Inese Lūsiņa.

Izrādi veidojuši: diriģents Guntars Bernāts, režisors Jānis Kaijaks, Scenogrāfs Ivars Noviks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, libretu tulkojusi Amanda Aizpuriete. Producente: Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Biļetes uz izrādi var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā Bilesuparadize.lv
Sekojiet informācijai: Latvijas Operetes fonda mājas lapā www.operetesfonds.lv; sociālajos tīklos Facebook.com/LatvijasOperetesFonds; un Draugiem.lv/ LatvijasOperetesFonds

Latvijas Operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Rīgā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri. Izrādes varat noskatīties Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” un citviet Latvijā.