Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Ar Ventspils ovācijām un Emīla Kivlenieka debiju turpina Jautrā atraitne

Redakcija
Redakcija

Ar stāvovācijām un BRAVO! saucieniem skatītāju pilnā zālē trešdien operetei Jautrā atraitne uzgavilēja skatītāji Ventspilī, un jau šo svētdien, 8. novembrī plkst. 17.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma (Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā) notiks Franča Lehāra operetes Jautrā atraitne izrāde Rīgā, kurā pavedinoši šarmantā francūža Rosiljona lomā debitēs tenors un aktieris Emīls Kivlenieks.

Trešdien Latvijas operetes fonds ar opereti Jautrā atraitne viesojās teātra namā Jūras vārti. Aktīvi un aizrautīgi tverot katru sižeta niansi, savu sajūsmu jaunajai un daudzpusīgi talantīgajai Antai Jankovskai (Hanna Glavarī), iznesīgi vīrišķīgajam Naurim Indzerim (Danilo), smalkajai Jolantai Strikaitei (Valensjenna), romantiskajam Dainim Skutelim (Rosiljons), Trīs Latvijas tenoriem un visai Latvijas Operetes fonda komandai pauda stāvovācijās, ar BRAVO izsaucieniem solistiem un diriģentam Guntaram Bernātam. Skatītāju sarunās bija dzirdami tādi izteikumi kā: "Lieliski, jautri, skaisti”, „Viss tik saprotami un viegli!", "Spēcīgi, lomām atbilstoši solisti", "Detalizēti izstrādāta režija", "Brauciet vēl!".

Agija Ozoliņa-Kozlovska, Latvijas Operetes fonda vadītāja: „Esam patiesi gandarīti par ventspilnieku silto uzņemšanu, par lielo interesi, apmeklētību un atzinību. Šķiet, visa zāle elpoja kopā ar mums! Pirms izrādes man ienāca kāda sieviete un teica – „Cik labi, ka jūs atjaunojat operetes teātri! Mēs visi to tik ļoti gaidījām! Lai jums izdodas!” Šādi vienkārši un labi vārdi palīdz un stiprina. Paldies mūsu līdzjutējiem!”

Atgriežoties Rīgā, šo svētdien, 8. novembrī operetē Jautrā atraitne debitēs jaunais tenors un aktieris Emīls Kivlenieks. Viņš operetes cienītājiem pazīstams jau no Niko Dostāla romantiskās operetes Klīvija, kur viņam bija uzticēta amerikāņu reportiera Džonija dinamiskā loma. Vēlāk, studējot Māstrihtas Mūzikas akadēmijā Nīderlandē, viņam to pašu lomu bija iespēja iestudēt vāciski un nodziedāt piecās izrādēs Briseles Operetes teātrī.

Atgriezies no studijām Nīderlandē, Emīls pabeidza Mūzikas akadēmiju, un nu viņam ir nākamais lielais izaicinājums – Rosiljona loma izrādē Jautrā atraitne.

«Operetes žanrs man ir parocīgs tādā ziņā, ka es varu izmantot gan savas aktiermeistarības iemaņas, ko esmu ieguvis Kultūras akadēmijā, gan dziedātprasmi, ko esmu pilnveidojis Mūzikas akadēmijā. Līdz ar to es varu izpausties pilnā amplitūdā,» uzskata jaunais skatuves mākslinieks.

Operetes sižets veidots pēc Henrija Meilnaca darba Sūtniecības atašejs. Tas ir asprātīgs stāsts par mīlestību un politiku. Tajā gan laba mūzika un interesants librets, ko mūsdienīgi latviskojusi dzejniece Amanda Aizpuriete, gan jauneklīgs azarts un jautra dejas. Vairāk nekā gadsimtu Jautrā atraitne spoži uzdzirkstī uz teātru skatuvēm visā pasaulē, pārspējot visus izrāžu apmeklējuma rekordus. Šogad Jautrai atraitnei uzgavilējuši skatītāji arī Latvijā.

Operetes iestudējumā piedalās Latvijā labi pazīstamas skatuves zvaigznes un spoži talantīgi solisti – Sonora Vaice, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs, Inese Jasmane-Rūrāne, Inguna Švāne, Andris Lapiņš, Imants Erdmans Jānis Kirmuška. Operetes koris, dejotāji un orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā. Režisors Jānis Kaijaks, scenogrāfs Ivars Noviks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, producente - .Agija Ozoliņa-Kozlovska, Latvijas operetes fonda vadītāja.

Operete Jautrā atraitne skatītājus Rīgā priecēs vēl tikai 29.novembrī, kad Hannas lomu atveidos Anta Jankovska (Itālilja).

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem. Papildus informācija pa Latvijas operetes fonda informācijas tālruni 25123145.