Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Izrādei “Paukojam un šmaukojam” tapuši tēlaini kostīmi

Redakcija
Redakcija

Izrādei “Paukojam un šmaukojam” tapuši tēlaini kostīmi
Foto: Kaspars Freimanis

“Galvenais, lai būtu ausis un ļipas,” – tā kostīmu māksliniecei Juratei Jurjānei-Silakatiņai teica meitas, kad tapa tērpu skices muzikālajai bērnu izrādei “Paukojam un šmaukojam”. Līdz pirmizrādei, kas gaidāma 18. jūlijā Operetes festivālā Ikšķilē, atlikušas vien pāris nedēļas un skices jau pārtapušas galveno varoņu – nerātno zaķēnu Pauka un Šmauka un citu meža iemītnieku košajos tērpos ar visām ausīm un ļipām.

“Vakar, ejot uz darbu, viens ezis man pieturēja durvis, kāda zebiekste uzkāpa uz kājas trolejbusā, bet no peļu Zuzītes es regulāri pērku puķes. Visi šie zvēriņi ir ap un ar mums katru mīļu brīdi un tieši tāpēc ir tik interesanti veidot kostīmus šim materiālam,” stāstā kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silaktiņa.

Pauka lomas atveidotāja Latvijas Nacionālās operas māksliniece Valērija Koļago un Latvijas Mūzikas Akadēmijas studente Laura Purena, kas iejutusies Šmauka lomā atzīst, ka “grims un izdomas bagātie, ērtie tērpi ļoti palīdz iejusties lomā, darot zaķēnu nedarbus un blēņas”.

Uzvedums “Paukojam un šmaukojam” veidots Brodveja stilā pēc populārās Enīdas Blaitonas pasakas “Pauks un Šmauks” motīviem. Izrādē skanēs iemīļotās latviešu melodiķa – komponista Arvīda Žilinska bērnu dziesmas Artūra Manguļa, Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu un Madara Kalniņa džeza grupas izpildījumā.

“Šī izrāde ir mūsu veltījums Arvīdam Žilinskim 110. jubilejā. Savulaik Žilinska operetes savulaik ir piedzīvojušas 300 un pat 400 izrādes. Rindas pēc biļetēm uz komponista izrādēm no Rīgas Operetes teātra ir “skaisti” vijušās pa Brīvības ielu,” stāsta Latvijas Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. “Es ceru, ka arī izrādi “Paukojam un šmaukojam” mazie skatītāji iemīļos, gluži tāpāt kā mani bērni to jau ir iemīļojuši,” tā A. Ozoliņa-Kozlovska.

Lomās: Valērija Koļago (zaķēns Pauks), Laura Purena (zaķēns Šmauks), Emīls Kivlenieks (Eidis Ezis), Artūrs Mangulis (aptiekārs Vilis Vāvere), Ansis Bētiņš (Krusttēvs Robis), Emīls Klaužs (kārtībnieks Sesks), Sabīne Krilova (Kurmju Made), Anastasija Vorobjova (Paula Pīlīte), Laima Krīgere (Peļu Zuzīte), Tatjana Kopača (Zete Zebiekste), Artūrs Zvirbulis (Zigis Zebiekste), Vjačeslavs Aleksejevs (Ādams Āpsis), Patrīcija Kozlovska (Peļu bērniņš).

Režisors – Valdis Lūriņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs – Oskars Dreģis.

Uzvedums sāksies pkst.14.00, taču mazies skatītāji ar saviem pavadoņiem tiek gaidīti jau plkst.13.00, jo Tīnūžu muižas pagalmā bērnus sagaidīs dažādas aktivitātes un darbnīcas, kas mazos iepriecinās līdz pat uzveduma sākumam. Vairāk: www.operetesfonds.lv

Speciāli norīkots autobuss
Izrāde notiks Tīnužu tautas namā jeb Tīnūžu muižas pagalmā, „Kraujas”, Ikšķiles novadā.
Tie, kuriem nav savs transports uz 7 km attālajiem Tīnūžiem no Ikšķiles tautas nama plkst.13.30 varēs nokļūt ar speciāli norīkotu autobusu.