Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Viesizrāde "Wearing a Bear" (Vācija) Ģertūdes ielas teātrī

Redakcija
Redakcija

Tikai divus vakarus - 2015. gada 2. un 3. septembrī – Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma viesizrāde no Vācijas, ko veidojusi latviešu režisore Arnita Jaunsubrēna.

Formas ziņā “Wearing a Bear” atrodas uz robežas starp izrādi un instalāciju. Tajā apvienoti gan ierakstā fiksēti audio stāsti un video, gan reālā laikā norises, kuras skatītāju acu priekšā veic izrādes dalībnieki. Skatītāji uz izrādi tiek ielaisti konkrētos sākuma laikos nelielās grupās, taču to, kādā secībā un cik ilgi skatīties, izvēlas viņi paši, brīvi pārvietojoties pa spēles laukumu.

Izrādes autore ir Arnita Jaunsubrēna, kas šogad absolvēja Gīsenes Lietišķā teātra institūtu, vienu no vadošajām laikmetīgā teātra skolām Eiropā, no kuras nāk tādi mūsdienu skatuves mākslā starptautisku atzinību guvuši kolektīvi kā “Rimini Protokoll” un “Gob Squad”, kā arī individuāli mākslinieki, piemēram, ilggadējais Berlīnes “Volksbühne” dramaturgs un režisors Renē Polešs (René Pollesch), performances mākslinieks Otmārs Vāgners (Otomar Wagner) multimediālie mākslinieki Tomass Martiuss (Thomas Martius), Jirgens Frics (Jürgen Fritz) un citi.

Pirms mācībām Vācijā Arnita bija viena no režisora Viestura Kairiša dibinātās teātra grupas “United Intimacy” līdzveidotājām, skatuves mākslā debitējot ar izrādi “Runā Rīga” (2007), kas tapa sadarbībā ar Andreju Jarovoju. Šobrīd Arnita dzīvo un strādā Berlīnē.

Wearing a Bear - autobiogrāfiska izrāde, instalācija.
Tu redzi vilkus un ziemas ainavu. Ir silts, tēja tūlīt būs gatava un gaiss smaržo pēc priežu meža. Tas, ko tu redzi, skatās arī uz tevi. “Wearing a Bear” ir brīnumu kabinets, kurā apkopoti personīgās biogrāfijas artefakti. Izstādītie objekti un stāsti ieved skatītāju neparastā un noslēpumainā pasaulē, kur pazūd laiks, un nenozīmīgas izmaiņas lēnām, bet neatgriezeniski pārveido ciklisko un šķietami nemainīgo notikumu kārtību.
Autore: Arnita Jaunsubrēna
Piedalās: Kristin Gerwien, Sonja Risse, Katharina Speckmann, Hannah Ruoff
Dramaturģija: Sylvia Lutz
Skaņa: Rupert Jaud
Gaisma: Lea Schneidermann
Līdzproducenti: Gīsenes Lietišķā teātra zinātnes institūts, Hesenes Teātra akadēmija, Frankfurt LAB un Ģertrūdes ielas teātris.

Pirmizrāde: 2015. gada 27. februārī Gīsenes Lietišķā teātra institūtā.

Viesizrādes Rīgā finansiāli atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds un Hesenes Teātra akadēmija