Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Svētku nedēļas nogale Ģertrūdes ielas teātrī no 19. līdz 23. novembrim

Redakcija
Redakcija

Šonedēļ, no 19.novembra līdz 23. novembrim, Ģertrūdes ielas teātris piedāvā daudzpusīgu pasākumu programmu mūzikas un dejas mīļotājiem.

Trešdien, 19. novembrī, plkst. 19.00 etnomuzikoloģe Ilze Ceļmillere ar domubiedriem aicina uz latviešu kara dziesmu koncertu "Vārna krāca ozolā", kas pirmo reizi tika atskaņots šī gada aprīlī, Ilzei absolvējot Latvijas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmiju un saņēma novērtējumu "izcili". Koncertā caur dziesmām un īpaši sagatavotu video materiālu atainota karavīra dzīve no šūpuļa līdz aiziešanai svešumā, atnākšanai mājās vai palikšanai citur. Tas ir ceļojums cauri dažādiem laikiem un pieredzēm, kas rosina kopības sajūtu un atgādinā par tautas gara spēku un izturību vēstures līkločos. Ieeja koncertā - bez maksas.
Ieskats koncerta noskaņā:

Piektdien, 21. novembrī, plkst. 20.00 ar koncertproducenta SKYR gādību Rīgā ar koncertu atgriežas instrumentālās ģitārmūzikas kvartets "Mono" no Japānas. Japāņu postroka žanra "nīlzirgi", kā viņus dēvē daudzu cienītais mūzikas medijs "Pitchfork", Rīgā viesojas savam jaunākajam studijas ierakstam "The Last Dawn/ Rays of Darkness" veltītas pasaules koncertturnejas ietvaros.
Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā: www.bezrindas.lv

Savukārt sestdien un svētdien, 22. un 23. novembrī, plkst. 18.00 ĢIT būs skatāma neparasta laikmetīgās dejas izrāde "Solo 15", kas apvienojusi 14 laikmetīgās dejas horeogrāfus un vienu dejotāju - Latvijas laikmetīgās dejas pamatlicēju Olgu Žitluhinu. Horeogrāfe šoreiz nonākusi dejotājas lomā, izpildot savu audzēkņu un jaunākās paaudzes horeogrāfu īsformāta solo darbus, kas veidoti īpaši viņai. Izrāde nominēta teātra balvai "Spēlmaņu nakts" kategorijā "Gada sasniegums laikmetīgajā dejā".
Ieskats:
Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā: www.bezrindas.lv