Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Šovakar Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde dokumentālai dejas izrādei “NOĶER MANI”

Redakcija
Redakcija

Šovakar Ģertrūdes ielas teātrī  pirmizrāde dokumentālai dejas izrādei  “NOĶER MANI”
Foto: Inga Plūme

Šovakar, 18. maijā, Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos aizraujoša dejas izrāde “Noķer mani”, kurā seši drosmīgi vecāki stājas pretī izaicinājumam, izdejot savu bērnu kustības un darbības. Atkārtot bērnu radītās situācijas, viņu spontanitāti un rotaļīgumu, vecākiem prasa ne vien fizisku izturību un precizitāti, bet arī iekšējo baiļu un diskomforta uzveikšanu. Izrāde Latvijas laikmetīgā dejā ir unikāla, jo tās tapšanā ir iesaistījušies dalībnieki, kuru ikdienas gaitas nav saistītas ar deju. Kā dalībniekiem, sadarbojoties ar profesionāliem māksliniekiem, tā skatītājiem būs iespēja pieredzēt cik deja un mūsu ikdienas kustības ir savstarpēji saistītas.

“Bērns ir tik ļoti īpašs un viņa kustībā atklājas tik daudz. Tā ir brīnišķīga iespēja vecākam vērot un caur fizisko pieredzi iepazīt savu bērnu. Tas nav nemaz tik vienkārši. Ej un pamēģini tā skriet kā bērns! Fiziskā izturība nenāk par skādi (..) Tiesa, viņi ir viltīgi zvēriņi, zin, kā panākt savu, bet tas izpaužas tādā izdzīvošanas instinktu līmenī. Bērni situācijas neuztver tā kā pieaugušie. Viņiem viss ir kā rotaļa, kurā svarīgākais ir mijiedarbība. Izrādes tapšanas laikā mēs izzinam bērna personību, kas bieži vien ikdienā paslīd garām. Vecāki ir unikāli savās kustībās un tas nav salīdzināmi. Ja nepieciešams, un tas kādam rada pārliecību par izrādes kvalitāti, varu droši apgalvot, ka izpildītāji ir profesionāli vecāki. Viņi ir tie, kuri vislabāk pazīst savus bērnu un tie, kam ir vispatiesākā un visdziļākā interese par saviem bērniem un viņu kustībām. Tas, kā vecāki mācās savu bērnu kustības, žestus, mēģina izprast, kāda ir to darbību motivācija, kādēļ mans dēls iet, piemēram, kauties, kas ir tas, kas viņu izaicina. Tas viss notiek bez uzstādījuma uz aktiermeistarību. Tieši otrādi – viņu uzdevums ir ticēt, ka viņi paši par sevi ir vērtība, mākslas darbs,” par izrādi stāsta idejas autore, horeogrāfe Kristīne Vismane.

Idejas autore: Kristīne Vismane
Horeogrāfija: Lukass Gronskis, Taīsija Timofejeva, Emīlija Āne, Oskars Štolde, Katrīna Sīle, Šarlote Bērziņa, Kristīne Vismane
Izpildītāji: Iveta Vaivode, Evita Bērziņa, Nauris Bērziņš, Anna Sīle, Viktorija Timofejeva, Kate Āne
Oriģinālmūzikas autors: Rihards Lībietis
Mūzikas izpildījums: Rihards Lībietis un Matīss Repsis
Scenogrāfe, kostīmu māksliniece un video māksliniece: Ieva Kauliņa
Gaisma: Dāvis Burmeisters
Izrādes producente: Zane Estere Gruntmane
Producents: PIGEON-BRIDGE
Līdzproducents: Ģertrūdes ielas teātris

Sadarbības partneris: bērnu kultūras projekts “Garā Pupa”, ko organizē biedrība “Ascendum“.

Atbalstītāji: Eliza – K / www.porolons.lv , Balteks – Lat, Tritone Studio, Dirty Deal Teatro, Gutenberga druka, Valmiermuižas alus, PXB, Pupu Maiss, labdarības veikals “Otrā Elpa”.

Pirmizrāde: 18. maijā plkst. 19:00
Izrādes: 19., 22. maijā plkst. 19:00, 23. maijā plkst.15:00
Norises vieta: Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101 a)

Biļetes pieejamas: www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA (Kr.Barona 31)
Biļetes cena: 9 eur / 5 eur (bērniem, skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC karšu īpašniekiem)

Plašāka informācija: www.pigeonbridge.com vai facebook.com/events

Informatīvie atbalstītāji: DELFI, Vetomagazine, Satori.lv, Arterritory.com, journal.dance.lv, Kultūrasvestis.lv, Pastaiga, Radio Naba.